Prosecco
Italvin biedt u een selectie van de meest verkochte Italiaanse wijn ter wereld, de Prosecco. Brut, extra brut of extra droog, het enige wat u hoeft te doen is uw keuze maken en de geselecteerde flessen in uw winkelmandje te plaatsen. Natuurlijk staat ons team altijd klaar om u te adviseren.
-
"Prosecco Diamante Extra Dry BIO VEGAN - Italiaanse mousserende wijn (Veneto)"
14,27 €Wijn/spijs combinaties
- Pasta
- Wit vlees
- Vegetarische gerechten
- Vis
-
Prosecco Diamante Extra Brut BIO VEGAN - witte Italiaanse mousserende wijn (Veneto)
14,11 €Wijn/spijs combinaties
- Vis
- Cocktails
-
Prosecco Treviso Millesimato Brut 2022 - Italiaanse mousserende wijn (Veneto)
12,08 €Wijn/spijs combinaties
- Risotto's
- Vegetarische gerechten
- Vleeswaren
-
Prosecco Cuvée Superiore Brut - Italiaanse mousserende wijn (Veneto)
19,41 €Wijn/spijs combinaties
- Nagerechten of desserts
- Vis
-
Prosecco rosato Diamante Extra Dry BIO VEGAN - Italiaanse mousserende rosé (Veneto)
14,11 €Wijn/spijs combinaties
- Wit vlees
- Vegetarische gerechten
- Vis
Wat is Prosecco?
Ongeacht de categorie is Prosecco DOC de meest verkochte Italiaanse wijn ter wereld. Er worden jaarlijks 500 miljoen flessen geconsumeerd. En met 25.000 hectare wijngaarden verspreid over twee regio's, Friuli en Veneto, wordt deze sprankelende Italiaanse wijn geproduceerd. Prosecco vindt zijn oorsprong in 1868 toen het werd gecreëerd door Carpené Malvoti. Het bevat minimaal 85% Glera, een inheemse witte druivensoort die het symbool is geworden van de wijnbouw in Veneto.
Prosecco Spumante, ideaal als aperitief
Prosecco Spumante is een mousserende witte wijn die perfect geschikt is als aperitief. Tijdens de productie worden de druiven geperst en ondergaan ze een alcoholische fermentatie in thermisch gecontroleerde roestvrijstalen tanks bij een temperatuur van 16 tot 18 graden. De tweede fermentatie vindt vervolgens plaats in gesloten tanks gedurende 8 dagen bij 15 of 16 graden, volgens de Charmat-methode.
Extra dry, extra brut of brut Prosecco
Italiaanse Prosecco is verkrijgbaar in extra dry, extra brut of brut versies. De brut is waarschijnlijk de meest voorkomende sprankelende witte wijn uit Italië over de hele wereld. Het kenmerkt zich door zijn florale en fruitige tonen, evenals een lichte zuurgraad. Qua smaak is Brut Prosecco dus eerder friszuur en droog in de afdronk. Het wordt meestal geserveerd op een temperatuur van 7 tot 9 graden.
Extra dry Prosecco is de meest gewaardeerde sprankelende witte wijn door liefhebbers in Italië. Het heeft een hoger suikergehalte per liter, tussen 12 en 17 gram. Extra dry heeft daarom een zoetere en zachtere smaak. Het onderscheidt zich ook door zijn fijne en aanhoudende bubbels en wordt geserveerd op een temperatuur van 8 tot 10 graden.
Extra Brut Prosecco bevat weinig suiker, tussen 0 en 6 gram per liter. Het wordt verkregen na een refermentatiefase in een autoclaaf na het decanteren. Tijdens dit proces krijgt de witte wijn delicate en aanhoudende bubbels, kenmerkend voor Extra Brut Spumante. Het heeft een droge smaak met zure tonen.
Prosecco, een volwaardige wijn
Prosecco is wijdverspreid populair geworden dankzij de Spritz. Het staat vooral bekend als aperitief, maar het kan ook uitstekend worden geserveerd bij de maaltijd. Italiaanse Prosecco past bijvoorbeeld heel goed bij visgerechten, pasta, risotto, gevogelte, desserts en vegetarische gerechten.
Meer informatie over Italiaanse Prosecco?
Als u meer informatie wilt of advies wilt bij het selecteren van uw Prosecco, kunt u contact met ons opnemen via telefoon (065 35 12 06) of ons online formulier. U bent ook van harte welkom in onze wijnwinkel in Mons.