Amaretto Santa Marta - Italiaanse likeur (Piemonte) 500ml

  • Amaretto d'Amante
  • Alcoholpercentage

    • 24°
  • Inhoud

    • 50cl

10,38 € incl. btw

In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Francoli

Geproduceerd door de distilleerderij Francoli, is Amaretto d'Amante een Italiaanse likeur gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Het is een zeer fruitig en heerlijk elixer dat liefhebbers van verrassende cocktails of troostende digestieven zal bekoren.

  • Soort Soort

    • Likeur
  • Regio Regio

    • Piemonte
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°-20° of koel

Meer informatie

Herkomst en productie van Amaretto d'Amante Santa Marta

De familie Francoli verliet hun geboortestreek Lombardije in 1875 om een distilleerderij te openen in Ghemme, Piemonte. Sindsdien produceert Francoli hoogwaardige alcoholische dranken met behoud van familietradities en met een sterke focus op milieubescherming. Ze zijn eigenaar van een deel van het Costa Ricaanse regenwoud en waren de eerste Italiaanse distilleerderij met "nul koolstofimpact".

Wat betreft amaretto, het is de oudste en meest geconsumeerde Italiaanse likeur ter wereld. De oorsprong ervan gaat terug tot de jaren 1500, in Saronno, Lombardije, toen een schilder een fresco schonk aan een jonge herbergierster op wie hij verliefd was geworden. Als dank bood ze hem een alcoholische drank aan, gemaakt van kruiden, suiker, amandelen en brandy. Zo ontstond amaretto.

Amaretto d'Amante is samengesteld uit natuurlijke ingrediënten, waaronder geroosterde cacaobonen, vanillestokjes, abrikozenpitten, kersen, bittere amandelen, zoete sinaasappelschillen en zoete oranjebloesem. Na een korte hydroalcoholische maceratie van deze ingrediënten, wordt het product gedistilleerd en vermengd met glucosestroop en een deel alcohol. Ten slotte wordt de likeur gefilterd, gebotteld en op de markt gebracht.

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is boeiend: goudbruin met amberkleurige schitteringen.

  • Aan de neus Aan de neus

    In de neus domineren de amandeltonen, vergezeld van zachte fruitige geuren van kersen, vanille en oranjebloesem.

  • In de mond In de mond

    En de mond is de smaak ook amandelachtig en fruitig, met tonen van abrikoos en kers, verrijkt met een vleugje vanille. De geroosterde cacaobonen voegen aan deze Italiaanse likeur een bijna troostende warmte toe.

Wijn/spijs combinaties

  • Nagerechten of desserts Begeleiding - Nagerechten of desserts
  • Cocktails Begeleiding - Cocktails
  • Digestief Begeleiding - Digestief

Het wordt puur genoten als aperitief of digestief, droog of met ijs. Het is ook een ideale toevoeging aan bepaalde desserts en in verfrissende of warme cocktails.

Smulidee: tiramisu.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen