Amaro Averna - Italiaanse aperitief (Sicilië) 1L
-
Alcoholpercentage
- 29%
-
Inhoud
- 100cl
23,15 € incl. btw
27,24 €incl. btw
- Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
- Deskundig advies
- Betaling 100% veilige
- Wijnkelder in Mons
Deze Italiaanse likeur met een alcoholgehalte van 29% wordt geproduceerd door de Fratelli Averna Group in Caltanissetta. Amaro Averna, deze zoete en bittere Italiaanse likeur, wordt beschouwd als een traditionele drank in Sicilië.
-
Soort
- Alcohol
-
Regio
- Sicilië
Meer informatie
Geschiedenis en oorsprong van Amaro Averna
Amaro Averna is een Italiaanse likeur die wordt geproduceerd door de Fratelli Averna Group. Dit bedrijf werd in 1868 opgericht door Salvatore Averna. Er wordt gezegd dat Salvatore Averna het recept voor deze amaro kreeg van een kapucijner monnik genaamd Fra Girolamo, die in het klooster van Santo Spirito woonde.
Salvatore Averna's zoon, Francesco, transformeerde jaren geleden de villa Xiboli, gelegen aan de hellingen van de Etna, tot een distilleerderij.
Het recept voor Amaro Averna is al die jaren geheim gebleven. Deze likeur, geproduceerd in Caltanissetta op Sicilië door de Fratelli Averna Group, wordt beschouwd als een traditionele drank. Buiten zijn regio heeft deze Siciliaanse likeur zich weten te vestigen dankzij zijn heerlijke recept. Amaro Averna werd in 1912 gepatenteerd als "Leverancier van het Koninklijk Huis" en mocht op de tafel van de Italiaanse koningen staan. Deze Italiaanse likeur beviel niet alleen de royalty, maar ook Italiaanse emigranten die naar het Amerikaanse vasteland vertrokken, waren er dol op, zodat ze hun koffers vulden met deze karamelkleurige elixer. In de loop der jaren, vanaf de jaren 1940, explodeerde de populariteit van Amaro Averna zodanig dat de meeste bars in Brooklyn het op hun menu hadden staan.
Hoewel Amaro Averna over de hele wereld bekend is, blijft deze likeur een traditionele drank in Caltanissetta, Sicilië.
Recept voor Amaro Averna
Het woord "amaro" in Italië verwijst naar alle likeurs op basis van aromatische kruiden. Amaro Averna wordt inderdaad gemaakt van kruiden, wortels en citrusvruchtschillen. Deze likeur bevat drieëndertig kruiden, waaronder gentiaan en kaneel. Alle ingrediënten macereren in alcohol. Een beetje karamel wordt toegevoegd aan de bereiding van deze amaro om het zijn bruine kleur en zoete, smakelijke smaak te geven.
Proeverij
-
Visueel
De kleur is donker karamelbruin.
-
Aan de neus
In de mond heeft deze likeur een kruidige, maar zoete bitterheid en worden aroma's van kaneel waargenomen.
-
In de mond
Het boeket wordt gekenmerkt door tonen van karamel en kaneel.
Wijn/spijs combinaties
- Nagerechten of desserts
- Digestief
Het authentieke ritueel van het drinken van Averna is even eenvoudig als tijdloos. Amaro Averna is uitstekend op zichzelf met een schijfje sinaasappel en ijs, deze eenvoud onthult de complexiteit van deze likeur... Het kost niet meer om je zintuigen te prikkelen! Deze Italiaanse likeur wordt vaak na de maaltijd gedronken vanwege de spijsverteringseigenschappen. Maar Amaro Averna is ook heerlijk als aperitief, in cocktails met soda of tonic. De kruidige bitterheid van deze likeur combineert perfect met traditionele Siciliaanse zoetigheden als dessert.
Cocktailidee: probeer de 'Italiaanse mojito', deze mojito op basis van Amaro Averna zal je gasten verrassen: Amaro Averna, rietsuikersiroop, bruiswater, muntblaadjes, 2 partjes limoen. We raden ook de 'sofisticato' cocktail aan: Amaro Averna, gin, limoensap, rode vermout, ijs.
Recensies
U moet inloggen om een reactie te geven