Chianti Classico BIO 2021 - Italiaanse rode wijn (Toscane) 75cl
-
Jaar van productie
- 2021
-
Alcoholpercentage
- 14%
-
Bewaarpotentieel
- 6 jaar
-
Inhoud
- 75cl
19,59 € incl. btw
- Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
- Deskundig advies
- Betaling 100% veilige
- Wijnkelder in Mons
Geboren in 1924 in een regio die al meer dan 2000 jaar synoniem staat voor traditie en wijnprestige, is de Chianti Classico van Castello di Verrazzano een biologische rode wijn, harmonieus en fruitig. De intense aroma's en smaakvolle structuur brengen je meteen naar Toscane.
-
Soort
- Stille wijn
-
Kleur
- Rood
-
Regio
- Toscane
-
Druivensoort
- 100% Sangiovese
-
Appellatie
- Chianti Classico DOCG
-
Rijping op vat
- Minimaal 18 maanden
-
Serveertemperatuur
- 18°
Meer informatie
Geschiedenis en vinificatie van de Chianti Classico Verrazzano BIO
Deze Italiaanse wijn is afkomstig van biologische wijngaarden in de buurt van de stad Greve, in de legendarische regio Chianti. Het Castello di Verrazzano is vernoemd naar een ontdekkingsreiziger uit de 16e eeuw, Giovanni Verrazzano. Het kasteel is een versterkt pand dat meer dan 1000 jaar oud is, en de wijngaarden zijn geclassificeerd als DOCG. De regels van deze classificatie, vertegenwoordigd door de haan op de flessen, vereisen dat de wijn voor minimaal 80% uit Sangiovese bestaat, de inheemse druivensoort van Toscane. De Chianti Classico 2019 bevat 95% Sangiovese, en de overige 5% zijn afkomstig van andere druivensoorten op het landgoed.
De wijngaarden groeien in een rotsachtige en kalkrijke bodem, onder een warm klimaat dat wordt getemperd door de Mediterrane bries en de koelte van de Apennijnen. De oogst wordt met de hand gedaan in de eerste 10 dagen van september voor de Sangiovese-druiven en in de eerste 10 dagen van oktober voor de aanvullende variëteiten. Na het persen wordt de fermentatie met schilweking uitgevoerd gedurende 15 dagen in roestvrijstalen tanks met een gecontroleerde temperatuur van maximaal 28°C. Dit gaat gepaard met regelmatige onderdompeling van de most. Vervolgens rijpt de Toscaanse wijn gedurende minimaal 18 maanden in Franse eiken vaten, waarna hij nog eens 4 maanden rijpt na het bottelen.
Profiel van de wijn
Licht | Krachtig | |
Zoet | Zuur | |
Droog | Rijk | |
Soepel | Tanninerijk |
Proeverij
-
Visueel
De kleur is diep robijnrood met lichte paarse reflecties.
-
Aan de neus
Het bouquet is intens en rijk aan fruitige aroma's van braam en kers, vergezeld van heerlijke bloemige tonen.
-
In de mond
De smaak is harmonieus en zeer gebalanceerd tussen de zachte tannines en de gestructureerde smaken van eikenhout en rood fruit. De afdronk is subtiel en aanhoudend.
Wijn/spijs combinaties
- Rood vlees
- Wild
- Pasta
Deze intense Chianti Classico is perfect om te genieten bij een Toscaans aperitief of bij gerechten met rood vlees en wild.
Ideaal gerecht: Toscaanse crostini.
Recensies
U moet inloggen om een reactie te geven