Federico Scala Cirò Riserva BIO 2018 - Italiaanse rode wijn (Calabrië) 75cl

  • Cirò Rosso Riserva
  • Jaar van productie

    • 2018
  • Alcoholpercentage

    • 14,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 10 - 12 ans
  • Inhoud

    • 75cl

28,86 € incl. btw

In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Santa Venere

Geproduceerd door het huis Santa Venere in de prachtige provincie Cirò, is deze Italiaanse wijn een kalme rode wijn afkomstig uit de biologische landbouw. De Cirò Rosso Riserva uit de Top-reeks is een complexe en elegante wijn, die de moeite waard is om te geven om "indruk te maken".

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Calabre
  • Druivensoort Druivensoort

    • Gaglioppo 100%
  • Appellatie Appellatie

    • Cirò Rosso DOP
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • 12 maanden
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 19°

Meer informatie

Geschiedenis en wijnbereiding van Cirò Rosso Riserva

De familie Scala is sinds 1960 eigenaar van het landgoed Santa Venere. Cirò Rosso Riserva is een eerbetoon aan de oprichter, Federico Scala, die in 2012 is overleden. In respect voor het terroir zet de biologische wijnmakerij de authenticiteit en excellentie van deze Italiaanse wijn voort, die is geclassificeerd als DOP en wordt beschouwd als de parel van de Calabrische wijnbouw. Deze wijn bestaat uitsluitend uit Gaglioppo, de iconische druivensoort van Calabrië, geteeld op de uitlopers van de heuvels van La Sila. De wijnstokken profiteren van de sedimenten en zeelucht van dit oude en zonovergoten land.

De oogst wordt traditioneel met de hand gedaan gedurende de eerste tien dagen van oktober. De druiven, geselecteerd op hun hoge kwaliteit, worden zacht geperst in de wijnmakerij. De lange maceratie (30 dagen in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 29°C) helpt om de tanninestructuur van de bescheiden Gaglioppo te versterken. Vervolgens wordt het sap overgebracht naar eiken vaten om gedurende 12 maanden te rijpen. Na het bottelen blijft de rode wijn nog 2 maanden rijpen voordat hij wordt verkocht. De Federico Scala Cirò Rosso verbetert gedurende 10 tot 12 jaar na de oogst.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is verleidelijk, helder robijnrood met granaatreflecties.

  • Aan de neus Aan de neus

    In de eerste neus komen tonen van zachte kruiden, balsamico, gedroogde tomaat en zoethout naar voren. Dit wordt gevolgd door aroma's van gekonfijte sinaasappel en vijgen, pepermunt, rood en zwart fruit, en aanhoudende mediterrane kruiden.

  • In de mond In de mond

    De aanzet is omhullend. De tannineontwikkeling is krachtig maar blijft elegant. De smaken van zoethout, bosvruchten en noten zijn perfect gestructureerd. De afdronk heeft een zekere minerale frisheid en aanhoudende ziltige tonen.

Wijn/spijs combinaties

  • Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Wild Begeleiding - Wild

Deze indrukwekkende Italiaanse wijn gaat perfect samen met wild, gegrild of gebraden vlees.

Idee voor een gerecht: Ribeye gegrild op houtvuur geserveerd met gevulde aubergines met provola.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen