Sorraia Rosso Bolgheri 2021 - Italiaanse rode wijn (Toscane) 75cl

  • Sorraia Rosso Bolgheri
  • Jaar van productie

    • 2021
  • Alcoholpercentage

    • 14%
  • Bewaarpotentieel

    • 10-15 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

19,65 € incl. btw

In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Podere Le Scuderie

Een ware expressie van het Toscaanse terroir, de Sorraia Rosso is een moderne en intense Italiaanse wijn. Verbazingwekkend gemakkelijk te drinken, deze rode wijn met royale aroma's is de perfecte metgezel voor familiale en traditionele maaltijden.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Toscane
  • Druivensoort Druivensoort

    • Cabernet Sauvignon 50%, Merlot 40%, Syrah 10%
  • Appellatie Appellatie

    • Bolgheri DOC
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • 6 maanden
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°-20°

Meer informatie

Geschiedenis en wijnbereiding van de Sorraia Rosso Bolgheri

Deze rode wijn uit het Bolgheri DOC-gebied vindt zijn oorsprong in de Sassicaia, een van de pioniers van de "Super Tuscans" wijnen die in de jaren 1940 werden gecreëerd door een wijnmaker die het stijl van de Médoc-wijnen wilde reproduceren. In de loop der decennia hebben de wijnen uit Bolgheri investeerders aangetrokken en een toonaangevende internationale reputatie verworven. De Sorraia Rosso wordt geproduceerd door Podere Le Scuderie, gelegen in het hart van dit verrassende terroir met complexe bodems en een mediterraan klimaat. Het is het resultaat van een blend van drie druivensoorten die in Toscane worden verbouwd: 50% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot en 10% Syrah. De wijngaarden, blootgesteld aan het zuiden/zuidwesten, groeien in vulkanische zandklei-grond en profiteren van zeewind die de zomerlucht verfrist en de langzame rijping van de druiven bevordert.

De druiven worden geoogst wanneer ze volledige rijpheid hebben bereikt. Na het ontstelen en persen worden de druivensoorten geassembleerd. De fermentatie vindt plaats gedurende 20 dagen in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 26-28°C, en uitsluitend met inheemse gisten die van nature aanwezig zijn in de vruchten. De malolactische fermentatie vindt spontaan plaats gedurende de 6 maanden rijping in Franse eiken vaten. De Toscaanse wijn wordt gebotteld zonder filtering of verhelderende behandeling om zijn integriteit te behouden. Het rijpt nog 6 maanden in de fles voordat het op de markt wordt gebracht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is donker en intens rood.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het boeket is intens aromatisch: rode vruchtennoten vermengen zich met kruidige en vanilleachtige nuances.

  • In de mond In de mond

    De smaak is intens en rijk. De zijdezachte tannines balanceren de subtiele zuurgraad, wat deze Italiaanse wijn verrassend maakt, met een mooie afdronk.

Wijn/spijs combinaties

  • Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Pasta Begeleiding - Pasta
  • Vleeswaren Begeleiding - Vleeswaren

Het is een smakelijke Toscaanse wijn die uitstekend samengaat met vleeswaren, gegrild rood vlees en pasta's met saus.

Idee voor een gerecht: Toscaanse spaghetti (pittig sausgerecht).

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen