Grappa di Amarone Barricata - verouderde Italiaanse grappa (Veneto) 70cl
-
Alcoholpercentage
- 40%
-
Inhoud
- 70cl
42,93 € incl. btw
- Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
- Deskundig advies
- Betaling 100% veilige
- Wijnkelder in Mons
Dit is het verhaal van een uniek land en een traditionele productiemethode... Grappa di Amarone Barricata wordt gemaakt van de pulp van de beroemde rode wijn Amarone della Valpolicella Classico. Deze uitzonderlijke en fruitige Italiaanse grappa wordt gewaardeerd na een uitgebreide maaltijd.
-
Soort
- Grappa
-
Kleur
- Geel
-
Regio
- Veneto
-
Druivensoort
- Corvina Veronese, Rondinelle, Corvinone
-
Rijping op vat
- 2 jaar
-
Serveertemperatuur
- 17°
Meer informatie
Herkomst en productie van Grappa di Amarone Barricata
Geproduceerd door het gerenommeerde huis Campagnola, wordt deze digestief bereid met het druivensap van drie druivenrassen uit Veneto: 70% Corvina Veronese, 25% Rondinelle en 5% Corvinone. Deze variëteiten, geteeld in het hart van de Marano di Valpolicella-vallei, leveren niet alleen een buitengewone wijn op, maar ook de uitmuntende Grappa di Amarone Barricata. Producent Campagnola staat bekend om zijn uitzonderlijke wijnen, maar ook om zijn diepgaande respect voor het Veronese terroir en de eeuwenoude tradities.
De oorspronkelijke druiven worden met de hand geselecteerd en geoogst, waarna ze een natuurlijk droogproces ondergaan, bekend als "recioto", gedurende ongeveer 100 dagen. Na het aftappen van de Amarone di Valpolicella wordt de pulp onmiddellijk gedistilleerd in koperen stoomdestillatiekolven. Hun trage en onderbroken cyclus geeft de Italiaanse likeur een uitgesproken karakter. Vervolgens wordt deze gedurende 2 jaar gerijpt in eikenhouten vaten, vandaar de naam "barricata".
Proeverij
-
Visueel
De kleur is prachtig, intens amberkleurig goud.
-
Aan de neus
Het boeket is rijk, evenwichtig en fruitig, met tonen van kersen en rood fruit, typerend voor de oorspronkelijke druivensoorten.
-
In de mond
De smaken zijn warm: de fruitige aroma's worden in de mond vergezeld door een vleugje vijg. De smaak is rijk en aanhoudend.
Wijn/spijs combinaties
- Nagerechten of desserts
- Digestief
Ze wordt genoten als digestief, na een uitgebreide maaltijd. Ze is ook lekker in de koffie ("caffè corretto") of met ijs.
Smulidee: vanille-ijsbolletje met een beetje grappa.
Recensies
U moet inloggen om een reactie te geven
Accessoires
-
Amarone della Valpolicella - Italiaanse rode wijn (Veneto)
30,72 €Prijzen
- Gambero Rosso - Due bicchieri
- James Suckling - 91 points
- Luca Maroni - 94 points
Wijn/spijs combinaties
- Kazen
- Rood vlees
- Wild
-
Amarone della Valpolicella riserva Caterina Zardini 2018 - Italiaanse rode wijn (Veneto)
49,17 €Prijzen
- Gambero Rosso - Due bicchieri - Rouge
- James Suckling - 94 points
- Luca Maroni - 96 points
Wijn/spijs combinaties
- Kazen
- Rood vlees
- Wild
- Barbecue