Missoj Valpolicella Superiore Ripasso 2021 - Italiaanse rode wijn (Veneto) 75cl
-
Jaar van productie
- 2021
-
Alcoholpercentage
- 14%
-
Bewaarpotentieel
- 10-15 jaar
-
Inhoud
- 75cl
18,13 € incl. btw
- Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
- Deskundig advies
- Betaling 100% veilige
- Wijnkelder in Mons
Bent u op zoek naar een uitzonderlijke wijn? De Valpolicella DOC Superiore Ripasso van Campagnola biedt het beste wat het Missoj-landgoed te bieden heeft. Deze rode wijn, afkomstig uit een combinatie van uitzonderlijke druivensoorten uit Noordoost-Italië, onderscheidt zich door de kwaliteit van elke druiventros, die onberispelijk moet zijn.
-
Soort
- Stille wijn
-
Kleur
- Rood
-
Regio
- Veneto
-
Druivensoort
- Corvina Veronese 80%
- Rondinella 20%
-
Appellatie
- Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC
-
Rijping op vat
- 12 maanden
-
Serveertemperatuur
- 18°
-
Prijzen
- Gambero Rosso - Due bicchieri - Rouge
- James Suckling - 91 points
- Luca Maroni - 94 points
Meer informatie
De Amarone della Vapolicella begrijpen om de Missoj Valpolicella Superiore Ripasso te begrijpen
Om de Missoj Valpolicella Superiore Ripasso goed te begrijpen, moeten we eerst uitleggen wat Amarone della Valpolicella is, de beroemde wijn uit Veneto. Deze "grote broer" van Valpolicella Ripasso ondergaat een lang en rigoureus vinificatieproces.
De druivensoorten Corvina Veronese, Corvinone Veronese en Rondinella worden geoogst en gedurende ongeveer 100 dagen gedroogd, vanaf eind september, met een natuurlijk gewichtsverlies van 35-40%. Er wordt veel zorg besteed aan het controleren van de integriteit van de druiven en de gezondheid van de trossen in de droogkamer. Vervolgens volgt een lange fermentatie bij gecontroleerde temperatuur en een maceratie op de schillen gedurende 30 dagen, met semi-dagelijkse overpompingen.
Na dit proces wordt 60% van de verkregen wijn gedurende 24 maanden gerijpt in Slavonische eiken vaten van 20-30-50 hl en de overige 40% in middelmatig gebrande eiken vaten uit Allier gedurende 18 maanden. Ten slotte volgt een rijping in de fles van 6 maanden.
Ripasso-methode
Deze Missoj Valpolicella Superiore Ripasso heeft geprofiteerd van de oude "Ripasso" -techniek, wat een hergisting met de schillen van Amarone inhoudt. De schillen, pitten en stelen bevatten nog restsuiker en veroorzaken een tweede fermentatie die de oorspronkelijke wijn meer body en complexiteit geeft.
Vinificatie van deze Missoj Valpolicella Superiore Ripasso
Net als Valpolicella Classico worden de druiven voor Missoj Valpolicella Superiore Ripasso met de hand geselecteerd. Alleen de mooiste en meest ontwikkelde druiven hebben het voorrecht om de Superiore-flessen te halen. Het maximale rendement moet 100 ql/ha zijn om de wijnkwaliteit te behouden. Het rijpingsproces gebeurt vervolgens in twee delen, waarbij 60% van de wijn wordt verkregen en gerijpt in Slavonische eiken vaten van 20 tot 30 hl, terwijl de resterende 40% wordt geplaatst in nieuwe eiken vaten van 225 liter uit Allier gedurende ongeveer 12 maanden. Dit unieke proces resulteert in een geweldige wijn met 14,3% alcohol, een totale zuurgraad van 5,7 g/l en een restsuikergehalte van 5,8 g/l.
91 punti
Profiel van de wijn
Licht | Krachtig | |
Zoet | Zuur | |
Droog | Rijk | |
Soepel | Tanninerijk |
Proeverij
-
Visueel
De Missoj Valpolicella DOC Superiore heeft een intense robijnrode kleur, met ook wat paarse reflecties.
-
Aan de neus
In de neus heeft de wijn delicate aroma's met een kruidige toets, gecombineerd met een zeer elegante geur van jam, zwarte kersen en pruimen.
-
In de mond
Van smaak is de wijn droog en vol, maar ook harmonieus met zachte en diepe tannines.
Prijzen
- Gambero Rosso - Due bicchieri - Rouge
- James Suckling - 91 points
- Luca Maroni - 94 points
Wijn/spijs combinaties
- Kazen
- Rood vlees
- Wild
Deze fles van hoge kwaliteit zal perfect zijn om te serveren bij rood vlees, maar ook bij gebraden vlees, stoofschotels, wildgerechten en gerijpte kazen.
Recensies
U moet inloggen om een reactie te geven
Accessoires
-
Piuma Ripasso Della Valpolicella Superiore - Italiaanse rode wijn (Veneto)
13,99 €Prijzen
- Gambero Rosso - Due bicchieri
- James Suckling - 93 points
- Luca Maroni - 94 points
Wijn/spijs combinaties
- Rood vlees
- Wild
- Pasta
- Vleeswaren
-
Amarone della Valpolicella - Italiaanse rode wijn (Veneto)
30,72 €Prijzen
- Gambero Rosso - Due bicchieri
- James Suckling - 91 points
- Luca Maroni - 94 points
Wijn/spijs combinaties
- Kazen
- Rood vlees
- Wild
-
Amarone della Valpolicella riserva Caterina Zardini 2018 - Italiaanse rode wijn (Veneto)
49,17 €Prijzen
- Gambero Rosso - Due bicchieri - Rouge
- James Suckling - 94 points
- Luca Maroni - 96 points
Wijn/spijs combinaties
- Kazen
- Rood vlees
- Wild
- Barbecue
-
Valpolicella Classico Superiore Zardini 2021 - Italiaanse rode wijn (Veneto)
17,46 €Prijzen
- Gambero Rosso - Un bicchiere
- James Suckling - 92 points
- Luca Maroni - 94 points
Wijn/spijs combinaties
- Rood vlees
- Wild
- Lamsvlees
-
Le Bine Valpolicella Classico 2021 - Italiaanse rode wijn (Veneto)
12,20 €Wijn/spijs combinaties
- Pasta
- Wit vlees
- Lamsvlees
- Varkensvlees