Rosso di Montalcino BIO 2021 - Italiaanse rode wijn (Toscane) 75cl
-
Jaar van productie
- 2021
-
Alcoholpercentage
- 14,5%
-
Bewaarpotentieel
- 10-15 jaar
-
Inhoud
- 75cl
18,13 € incl. btw
- Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
- Deskundig advies
- Betaling 100% veilige
- Wijnkelder in Mons
Geproduceerd door het Col d'Orcia landgoed in Zuidoost-Toscane, is de Rosso di Montalcino een biologische rode wijn die meerdere prijzen heeft gewonnen. Het is een fruitige en intense wijn, kenmerkend voor zijn terroir.
-
Soort
- Stille wijn
-
Kleur
- Rood
-
Regio
- Toscane
-
Druivensoort
- Sangiovese 100%
-
Appellatie
- Rosso di Montalcino DOC
-
Rijping op vat
- Een deel gedurende 10-12 maanden in Slavonische eiken vaten.
Meer informatie
Oorsprong en creatie van Rosso di Montalcino BIO
Col d'Orcia is een biologisch landgoed in Toscane, gelegen in de provincie Siena, tussen de heuvels van Sant'Angelo en de Orcia-rivier. Uit dit wijngebied met de DOC-classificatie is Rosso di Montalcino ontstaan, afkomstig van wijngaarden op het zuiden en op een hoogte van 250 meter geteeld. Deze Italiaanse wijn is 100% gemaakt van Sangiovese, een druivensoort die al sinds de oudheid in Toscane aanwezig is.
Oogst en vinificatie van deze Toscaanse rode wijn
De druiven worden met de hand geoogst in het midden van september. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd en geperst. De fermentatie met schil duurt 10 tot 12 dagen in brede, lage roestvrijstalen tanks, met een maximale temperatuur van 28°C die wordt gecontroleerd. Een deel van de wijn rijpt gedurende 10 tot 12 maanden in Slavonische eiken vaten, terwijl het andere deel rijpt in betonnen tanks. De Toscaanse wijn blijft nog enkele maanden rijpen na het bottelen.
Klimaat in het jaar 2020
De wijngaarden hebben geprofiteerd van ideale klimatologische omstandigheden: de milde winter en de lenteregen hebben de droge zomergrond kunnen bevochtigen. Hierdoor kon de rijping van de druiven langzaam, gelijkmatig en optimaal verlopen.
Profiel van de wijn
Licht | Krachtig | |
Zoet | Zuur | |
Droog | Rijk | |
Soepel | Tanninerijk |
Proeverij
-
Visueel
De kleur is diep robijnrood, met paarse tinten.
-
Aan de neus
Het boeket is typerend voor de druivensoort: prachtig, intens en complex, met aangename fruitige tonen van rode bessen, zure kers en zwarte kers. Er zijn ook kruidige aroma's van hout en vanille aanwezig.
-
In de mond
De smaak heeft een goede structuur met duidelijk aanwezige tannines. Het is smaakvol en heeft een aangename zure frisheid. De afdronk is aromatisch en lang.
Wijn/spijs combinaties
- Kazen
- Rood vlees
- Pasta
Hij past perfect bij pastagerechten met vleessaus en lokale kazen. Dit is ook een wijn die goed samengaat met pittige gerechten.
Ideaal gerecht: ravioli all'arrabiata met ricotta.
Recensies
U moet inloggen om een reactie te geven
Accessoires
-
Brunello di Montalcino BIO 2019 - Italiaanse rode wijn (Toscane)
41,97 €Wijn/spijs combinaties
- Kazen
- Rood vlees
- Wild
- Vleeswaren