Rosso di Montalcino BIO 2021 - Italiaanse rode wijn (Toscane) 75cl

  • Rosso di Montalcino 2019
  • Jaar van productie

    • 2021
  • Alcoholpercentage

    • 14,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 10-15 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

18,13 € incl. btw

In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Col d'Orcia

Geproduceerd door het Col d'Orcia landgoed in Zuidoost-Toscane, is de Rosso di Montalcino een biologische rode wijn die meerdere prijzen heeft gewonnen. Het is een fruitige en intense wijn, kenmerkend voor zijn terroir.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Toscane
  • Druivensoort Druivensoort

    • Sangiovese 100%
  • Appellatie Appellatie

    • Rosso di Montalcino DOC
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • Een deel gedurende 10-12 maanden in Slavonische eiken vaten.

Meer informatie

Oorsprong en creatie van Rosso di Montalcino BIO

Col d'Orcia is een biologisch landgoed in Toscane, gelegen in de provincie Siena, tussen de heuvels van Sant'Angelo en de Orcia-rivier. Uit dit wijngebied met de DOC-classificatie is Rosso di Montalcino ontstaan, afkomstig van wijngaarden op het zuiden en op een hoogte van 250 meter geteeld. Deze Italiaanse wijn is 100% gemaakt van Sangiovese, een druivensoort die al sinds de oudheid in Toscane aanwezig is.

Oogst en vinificatie van deze Toscaanse rode wijn

De druiven worden met de hand geoogst in het midden van september. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd en geperst. De fermentatie met schil duurt 10 tot 12 dagen in brede, lage roestvrijstalen tanks, met een maximale temperatuur van 28°C die wordt gecontroleerd. Een deel van de wijn rijpt gedurende 10 tot 12 maanden in Slavonische eiken vaten, terwijl het andere deel rijpt in betonnen tanks. De Toscaanse wijn blijft nog enkele maanden rijpen na het bottelen.

Klimaat in het jaar 2020

De wijngaarden hebben geprofiteerd van ideale klimatologische omstandigheden: de milde winter en de lenteregen hebben de droge zomergrond kunnen bevochtigen. Hierdoor kon de rijping van de druiven langzaam, gelijkmatig en optimaal verlopen.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is diep robijnrood, met paarse tinten.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het boeket is typerend voor de druivensoort: prachtig, intens en complex, met aangename fruitige tonen van rode bessen, zure kers en zwarte kers. Er zijn ook kruidige aroma's van hout en vanille aanwezig.

  • In de mond In de mond

    De smaak heeft een goede structuur met duidelijk aanwezige tannines. Het is smaakvol en heeft een aangename zure frisheid. De afdronk is aromatisch en lang.

Wijn/spijs combinaties

  • Kazen Begeleiding - Kazen
  • Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Pasta Begeleiding - Pasta

Hij past perfect bij pastagerechten met vleessaus en lokale kazen. Dit is ook een wijn die goed samengaat met pittige gerechten.

Ideaal gerecht: ravioli all'arrabiata met ricotta.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen