Barbera d'Alba Suri 2016 - Italiaanse rode wijn (Piemonte) 75cl
-
Jaar van productie
- 2016
-
Alcoholpercentage
- 13,5%
-
Bewaarpotentieel
- 5-7 jaar
-
Inhoud
- 75cl
15,54 € incl. btw
- Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
- Deskundig advies
- Betaling 100% veilige
- Wijnkelder in Mons
Afkomstig van de wijngaarden in Piemonte van het Casetta-wijnhuis, maakt deze Italiaanse wijn de trots uit van de wijnmakers op het landgoed. De Suri' Barbera is een droge rode wijn die opvalt door zijn elegantie en finesse. Hij vertegenwoordigt zijn land perfect, zowel door zijn persoonlijkheid als door zijn naam, "suri" wat "zonovergoten" betekent.
-
Soort
- Stille wijn
-
Kleur
- Rood
-
Regio
- Piemonte
-
Druivensoort
- Barbera 100%
-
Appellatie
- Barbera d'Alba DOC
-
Rijping op vat
- 18 maanden
-
Serveertemperatuur
- 19°
Meer informatie
Oorsprong en vinificatie van Suri'Barbera
De wijngaarden van het Casetta-huis bevinden zich in de provincie Cuneo, meer specifiek in de heuvels van Langhe, op een hoogte van 200 tot 300 meter. Het Barbera d'Alba-wijngebied heeft de DOC-classificatie. De Suri Barbera is exclusief samengesteld uit Barbera, de meest bekende druivensoort van Piemonte. Als je een synoniem zou moeten vinden voor "Piemonte", zou dat "Barbera" zijn! Het groeit in compacte klei-kalksteen bodems, onder een mediterraan klimaat waar extreme temperaturen worden beperkt door de nabijheid van de Alpen. De cultuurmethoden zijn traditioneel gebleven: in de wijngaarden is de enige toegestane technologie de kleine tractor; al het andere (zoals schoffelen: het bewerken van de bovenste laag van de grond om deze losser te maken) wordt met de hand gedaan.
De handmatige oogst vindt plaats in het midden van september. De druiven worden in individuele kisten geplaatst en onmiddellijk naar de kelder gebracht, waar ze worden ontsteeld en voorzichtig geperst. De fermentatie in roestvrijstalen tanks duurt tussen de 8 en 10 dagen, met temperatuurregeling, drijvende deksel en regelmatige overpomping van de most om zoveel mogelijk polyfenolische stoffen (organische moleculen die veel voorkomen in het plantenrijk en gunstig zijn voor de gezondheid) te extraheren. De rode wijn wordt vervolgens naar het ondergrondse deel van de kelder gebracht voor een rijping van 18 maanden in Kroatische eikenhouten vaten. Het voltooit zijn rijping in roestvrijstalen tanks voordat het wordt gebotteld.
Profiel van de wijn
Licht | Krachtig | |
Zoet | Zuur | |
Droog | Rijk | |
Soepel | Tanninerijk |
Proeverij
-
Visueel
De kleur is diep, robijnrood met lichte paarse reflecties die naar granaatrood neigen naarmate hij ouder wordt.
-
Aan de neus
Het boeket is rijk, vol en subtiel, met tonen van rood en zwart fruit: kers, bosbes en framboos.
-
In de mond
Bij het proeven is de smaak vol en aanhoudend, met subtiele tannines en een harmonieuze zuurgraad. Het zijn de fruitige tonen die tijdens een lange afdronk naar voren komen, als een jam van rood fruit.
Wijn/spijs combinaties
- Kazen
- Rood vlees
- Eend
Het past perfect bij rood vlees en kaas... maar het "bloeit op" met eend of gans!
Gerechtidee: eend met sinaasappelsaus
Recensies
U moet inloggen om een reactie te geven
Accessoires
-
-
Barolo 2016 - Italiaanse rode wijn (Piemonte)
28,98 €Prijzen
- Decanter 2023 - Bronze
Wijn/spijs combinaties
- Kazen
- Rood vlees
- Wild
-
Mumplin Roero Arnéis 2021 - Italiaanse witte wijn (Piemonte)
14,77 €Wijn/spijs combinaties
- Pasta
- Wit vlees
- Schaal- en schelpdieren
- Vis
-
Moscato d'Asti 2023 - Italiaanse sprankelende muskaatwijn (Piemonte)
14,96 €Wijn/spijs combinaties
- Nagerechten of desserts