Olio Extravergine d'Oliva - Italiaanse olijfolie (Sicilië) 500ml

  • Olio Extravergine d'Oliva
  • Jaar van productie

    • Niet jaargeduid.
  • Bewaarpotentieel

    • Bekijk de vervaldatum
  • Inhoud

    • 50cl

15,77 € incl. btw

In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Firriato

Deze olijfolie komt uit de familie-olijfgaarden van het huis Firriato, in de provincie Trapani. Terwijl dit gebied in Italië bekend staat om zijn uitzonderlijke wijnen, staat het ook bekend om zijn uitstekende olijfolie. De Olio is extra vierge, rijk en genereus.

  • Soort Soort

    • Olijfolie
  • Regio Regio

    • Sicilië
  • Druivensoort Druivensoort

    • Cerasuola, Nocellara
  • Appellatie Appellatie

    • Sicilia IGP

Meer informatie

Oorsprong en productie van Olio Extravergine d'Oliva

Net als wijn komt olijfolie voort uit gefermenteerde vruchten en wordt beïnvloed door de geselecteerde 'druivensoorten'. Deze olijfolie bestaat uit twee inheemse variëteiten uit Sicilië: de Cerasuola, geteeld op het Borgo Guarini-landgoed, en de Nocellara, biologisch geteeld op het Baglio Sorià-landgoed. Deze eeuwenoude olijfbomen belichamen de ziel van Sicilië en weerspiegelen de vrijgevigheid en authenticiteit van het mediterrane terroir. Olio Firriato is geclassificeerd als Sicilia IGP, wat de kwaliteit en herkomst garandeert.

De olijven worden geoogst wanneer ze op hun hoogtepunt van rijpheid zijn, in oktober en november. Ze worden met de hand geplukt, met de precieze 'decapage'-methode om een optimale fijnheid van de olie te waarborgen. De vruchten worden vervolgens gesorteerd, gewassen en geperst op stenen rollen: dit proces verbetert de natuurlijke smaak en rijkdom van het eindproduct. De maceratie gebeurt altijd op lage temperatuur. De ongefilterde extra vierge olie wordt vervolgens gebotteld.

Proeverij

  • Visueel Visueel

    Van uiterlijk troebel, heeft het een lichte groene kleur met hints van jade en gele gouden reflecties.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het boeket onthult scherpe geuren van olijven, met kenmerkende tonen van mediterrane kruiden

  • In de mond In de mond

    In de mond is het gouden elixer gematigd fruitig, met een subtiele kruidige nasmaak die te danken is aan de Cerasuola.

Deze groene goud kan rauw worden gebruikt om uw salades en groenten op te fleuren, of bij het koken om de smaken van vlees en vis te versterken.

Ideaal gerecht: zongedroogde tomaten in olijfolie.

Tip: als het vaak wordt gebruikt om voedsel te koken, moet u weten dat de voordelen en smaken van extra vierge olie verloren gaan bij temperaturen boven 60°C. Het wordt daarom aanbevolen om het vooral te gebruiken voor suddergerechten.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen