Lo Chardonnay in barriques Grappa Monovitigno - Chardonnay grappa barriques (Friuli) 70cl

  • Lo Chardonnay in barriques Grappa Monovitigno
  • Alcoholpercentage

    • 41%
  • Inhoud

    • 70cl

38,47 € incl. btw

In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Nonino

Monovariëtale distillaat geproduceerd in beperkte oplage voor de 40ste verjaardag van Nonino, de Chardonnay in barriques Grappa Monovitigno is, zoals de naam al doet vermoeden, gerijpt op hout. Deze amberkleurige Italiaanse grappa zal liefhebbers van geurige en verfijnde digestieven bekoren.

  • Soort Soort

    • Grappa
  • Kleur Kleur

    • Geel
  • Regio Regio

    • Friuli-Venezia Giulia
  • Druivensoort Druivensoort

    • Chardonnay
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • 12 maanden
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°-20° of koel

Meer informatie

Herkomst en productie van Lo Chardonnay in barriques Grappa Monovitigno

De distilleerderij Nonino is gelegen in de regio Friuli-Venezia Giulia. Ze werd opgericht door Antonio Nonino in 1933. Zijn erfgenamen, Benito en Giannola, besloten in 1973 om de productiemethode te revolutioneren door de eerste Italiaanse monovariëtale grappa te creëren. Ter viering van de 40ste verjaardag van dit ambachtelijke digestief, werd een gelimiteerde editie van zes grappa's gecreëerd. Een daarvan, de Chardonnay in barriques Grappa Monovitigno, is een distillaat van druivenmost van de Chardonnay-druivensoort, geteeld in Italië, in verschillende toegewijde wijngaarden.

De most van de Chardonnay-druiven werd vers en zacht geoogst en vervolgens gefermenteerd in roestvrijstalen tanks met gecontroleerde temperatuur. De distillatie vindt onmiddellijk daarna plaats, om schadelijke secundaire fermentaties te voorkomen en de organoleptische eigenschappen van de druivensoort te behouden. De batchdistillatie is 100% ambachtelijk, in exclusieve koperen stoomalambieken, het resultaat van de innovatieve methoden van Nonino: het elimineren van het voorloop- en naloopdeel zorgt ervoor dat het meest pure deel, het hart, geselecteerd wordt. De Italiaanse grappa wordt vervolgens 12 maanden gerijpt in eiken vaten. Tot slot wordt ze gefilterd en gebotteld. De productie is beperkt omdat deze afhankelijk is van de jaarlijkse oogst.

Récompenses

Proeverij

  • Visueel Visueel

    Dankzij de rijping op hout heeft deze grappa een natuurlijke amberkleur, gegarandeerd zonder kunstmatige kleurstoffen.

  • Aan de neus Aan de neus

    De geur is elegant en aromatisch, met tonen van vanille en gebak. Een boeket dat ook doet denken aan de geur van vers brood.

  • In de mond In de mond

    Bij het proeven is de smaak verfijnd en gekenmerkt door smaken van chocolade en amandel. De afdronk is omhullend en lang.

Wijn/spijs combinaties

  • Kazen Begeleiding - Kazen
  • Nagerechten of desserts Begeleiding - Nagerechten of desserts
  • Cocktails Begeleiding - Cocktails
  • Digestief Begeleiding - Digestief

Deze Italiaanse grappa wordt gedronken als digestief, na een copieuze maaltijd. Uitstekend in een cocktail, kan het ook worden geconsumeerd met kaas, foie gras, pure chocolade en chocoladedesserts.

Cocktailidee: Nonino Gember (een recept van de distilleerderij).

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen