Sambuca d'Amante - Italiaanse zoete likeur (Piemonte) 70cl
-
Alcoholpercentage
- 40%
-
Inhoud
- 70cl
21,36 € incl. btw
- Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
- Deskundig advies
- Betaling 100% veilige
- Wijnkelder in Mons
De Sambuca bianca, geproduceerd door het huis Francoli, is een klassieke Italiaanse digestieflikeur. Hoewel het er kleurloos uitziet, ontbreekt het niet aan intensiteit... De dichtheid en intense anijssmaken maken deze Piemontese Sambuca zoet en plezierig om te proeven.
-
Soort
- Likeur
-
Kleur
- Wit
-
Regio
- Piemonte
-
Serveertemperatuur
- 14° - 16 °
Meer informatie
Het recept voor Sambuca d'Amante
Sambuca d'Amante van het huis Francoli wordt in Piemonte gemaakt van een distillaat van groene en steranijsinfusie, vlierbloesem en korianderzaad, waaraan water, suiker en alcohol worden toegevoegd. Dit recept geeft de Italiaanse likeur een kleurloos uiterlijk en een typische dichtheid en intense anijssmaken in de mond.
Proeverij
-
Visueel
Haar kleur is transparant, kleurloos.
-
Aan de neus
Haar boeket is complex met frisse tonen van anijs en vers gesneden kruiden.
-
In de mond
In de mond is Sambuca dicht en gekenmerkt door intense smaken die typisch zijn voor anijs.
Wijn/spijs combinaties
- Nagerechten of desserts
- Digestief
- Koffie
De Sambuca d'Amante is een digestief dat puur of met ijs kan worden genoten. Het is ook lekker in de koffie of puur met de toevoeging van "mosca", dat wil zeggen een paar geroosterde koffiebonen.
Recensies
U moet inloggen om een reactie te geven
Accessoires
-
Opal Nera - Zwarte Sambuca (Piemonte)
27,82 €Wijn/spijs combinaties
- Nagerechten of desserts
- Digestief
- Koffie
-
Amaretto Santa Marta - Italiaanse likeur (Piemonte)
10,38 €Wijn/spijs combinaties
- Nagerechten of desserts
- Cocktails
- Digestief
-
Liquore al Mirtillo con Grappa Zia Mina - Italiaanse bosbessenlikeur met grappa (Piëmont)
20,35 €Wijn/spijs combinaties
- Nagerechten of desserts
- Digestief
-
Limoncello Costa dei Limoni - Italiaanse citroenlikeur (Piëmont)
18,27 €Wijn/spijs combinaties
- Nagerechten of desserts