Cabernet Sauvignon BIO VEGAN 2022 - Italiaanse rode wijn (Veneto) 75cl

  • Cabernet Sauvignon Bio & Vegan
  • Jaar van productie

    • 2022
  • Alcoholpercentage

    • 13,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 3-4 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

6,79 € incl. btw

7,99 €incl. btw

In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Tombacco/ Anno Domini/ Trevisana

Deze wijn, met zijn mooie dieprode kleur en prachtige paarse reflecties, behoort tot een van 's werelds meest populaire druivensoorten: Cabernet Sauvignon. Deze druivensoort heeft zijn oorsprong in Bordeaux en is afkomstig uit Noordoost-Italië, in Veneto. Hij onderscheidt zich door zijn rondheid en frisheid.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Veneto
  • Druivensoort Druivensoort

    • Cabernet Sauvignon 100%
  • Appellatie Appellatie

    • Cabernet Sauvignon Venezia DOC
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • Nee
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°

Meer informatie

Oogst van Cabernet Sauvignon BIO VEGAN

De oogst begint wanneer het rijpheidsevenwicht tussen suiker en polyfenolen is bereikt. De geoogste druiven worden geperst en gefermenteerd in roestvrijstalen tanks.

Alcoholische fermentatie

De fermentatietemperatuur van de druiven overschrijdt niet de 24-25°C. Dagelijkse remontages (handeling om de hoed met de vaste bestanddelen vochtig te maken om zoveel mogelijk aroma's af te geven) worden uitgevoerd volgens de instructies van de oenoloog. Een pigeage (het scheiden van vloeistof en vaste stoffen) vindt plaats tussen de vierde en zesde dag van dit fermentatieproces.

Van malolactische fermentatie tot botteling

Wanneer de alcoholische fermentatie en de extractiefase zijn voltooid, kan de wijn overgaan naar de malolactische fermentatie, waarbij appelzuur wordt omgezet in melkzuur, wat een belangrijke rol speelt bij de stabilisatie en verzachting van de wijn. Na deze fase is een decanteren (overheveling van het ene vat naar het andere om het depot te verwijderen) nodig om te beslissen wanneer de Cabernet Sauvignon DOC Venezia BIO VEGAN het beste kan worden gebotteld. Daarna krijgt de wijn nog minstens 2 maanden karakter in de fles voordat hij op de markt wordt gebracht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    Een prachtige dieprode kleur met mooie paarse reflecties.

  • Aan de neus Aan de neus

    Zijn geur combineert elegantie en intensiteit met uitgesproken tonen van verse groenten waarin groene peper te herkennen is. Daarnaast zijn er lichte hints van rode vruchten zoals braam, bosbes en pruim.

  • In de mond In de mond

    Deze Cabernet heeft een heerlijke en intense smaak met een lichte zuurgraad. Met zijn nasmaak van chocolade en koffie zal hij de smaakpapillen van de fijnproevers bekoren. Deze wijn is smaakvol, warm en rond met een zeer mooie afdronk.

Wijn/spijs combinaties

  • Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Wild Begeleiding - Wild

Deze rode wijn uit Veneto kan bijvoorbeeld worden gedronken bij wildgerechten. Hij past perfect bij gerechten met rood vlees, zoals gebraden vlees en gegrild vlees.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen