Zuur of Zoet? 

Een "zoete" wijn is een rustige wijn en daardoor gemakkelijker te drinken. Of het nu rood of wit is, een zoete wijn wordt gekenmerkt door fruitige of bloemige tonen.

Een "zure" wijn daarentegen wordt gekenmerkt door een gevoel van frisheid en heeft een meer zure en scherpe smaak dan een zoete wijn. Een zure wijn herken je aan een lichte tinteling aan de zijkant van de tong en heeft de neiging om ons een beetje te laten kwijlen.

De rol van zuurgraad in wijn

Ter herinnering, de zuurgraad van wijn is een essentieel element. Samen met tannines en suiker zorgt de zuurgraad ervoor dat de wijn in balans is in de mond. Bovendien speelt de zuurgraad een belangrijke rol in het bewaarpotentieel van een wijn. Een wijn met weinig zuurgraad heeft doorgaans een lager bewaarpotentieel dan een wijn met een hogere zuurgraad.


Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen