Quercioli Lambrusco Reggiano Rosso Dolce - mousserende rode wijn (Emilia-Romagna) 75cl

  • Quercioli Reggiano Dolce
  • Jaar van productie

    • Niet jaargeduid.
  • Alcoholpercentage

    • 8,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 2 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

6,34 € incl. btw

In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Medici Ermete

Geproduceerd door Medici Ermete in de prachtige regio Emilia-Romagna, is de Quercioli Reggiano Dolce een harmonieuze en zoete Italiaanse mousserende wijn, synoniem voor genot en feestvreugde, die liefhebbers van rode, fruitige mousserende wijnen zullen waarderen.

  • Soort Soort

    • Mousserende wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Emilie Romagne
  • Druivensoort Druivensoort

    • Lambrusco Salamino, Lambrusco Marani
  • Appellatie Appellatie

    • Lambrusco DOC
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • Nee
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 8° - 10°
  • Prijzen Prijzen

    • Gambero Rosso - Due bicchieri

Meer informatie

Oorsprong en vinificatie van de Quercioli Reggiano Dolce

De provincie Reggio Emilia is een belangrijk wijngebied dat wordt beschouwd als de thuisbasis van de Lambrusco. Medici Ermete produceert zijn wijnen met milieuvriendelijke en verantwoorde wijnbouwpraktijken. De Quercioli Reggiano Dolce is een zoete mousserende rode wijn die voortkomt uit twee variëteiten uit Reggio Emilia: de Lambrusco Salamino en de Lambrusco Marani. Lambrusco levert kleurrijke, aromatische en fruitige mousserende wijnen op. De wijngaarden worden geteeld volgens het cordon speronato-systeem in wijngaarden die zijn geclassificeerd als DOC, en ze profiteren van een rijke en vruchtbare bodem en een ideaal zonnig klimaat.

De druiven worden met de hand geoogst zodra ze hun optimale rijpheid hebben bereikt. Vervolgens worden ze zorgvuldig geselecteerd, voorzichtig geperst en gevinifieerd volgens de Martinotti-methode (of Charmat). De alcoholische gisting en de vorming van bubbels gebeuren op natuurlijke wijze: gedurende ongeveer 17 dagen wordt het sap geïntroduceerd met zijn eigen natuurlijke gisten en een liqueur de tirage in drukvaten van roestvrij staal met een gecontroleerde temperatuur van 20°C. Ten slotte wordt de mousserende wijn gebotteld en op de markt gebracht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is helder robijnrood, met fijne bubbels en een rijke schuimlaag.

  • Aan de neus Aan de neus

    De geur is heerlijk fruitig en aanhoudend, met tonen van rood fruit vermengd met delicate viooltjesgeuren.

  • In de mond In de mond

    In de mond is de wijn zacht, fris en fruitig. De afdronk is levendig en heerlijk harmonieus. Een echte sprankelende lekkernij!

Prijzen

  • Gambero Rosso - Due bicchieri Prijzen - Gambero Rosso - Due bicchieri

Wijn/spijs combinaties

  • Pizza's Begeleiding - Pizza's
  • Nagerechten of desserts Begeleiding - Nagerechten of desserts

Deze Lambrusco past perfect bij pizza, fruit en desserts.

Idee voor gerecht: barozzi (typische koffiecake uit Emilia-Romagna).

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen