Brecciarolo Rosso Piceno Superiore 2021 - Italiaanse rode wijn (Marche) 75cl

  • Brecciarolo
  • Jaar van productie

    • 2021
  • Alcoholpercentage

    • 13,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 3-5 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

9,45 € incl. btw

11,12 €incl. btw

In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Velenosi

Deze Italiaanse wijn wordt geproduceerd in het prachtige Marche-gebied door het wijnhuis Velenosi. De Brecciarolo is een complexe en verrassende stille rode wijn, bedoeld voor kenners en liefhebbers van intense en krachtige wijnen.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Marches
  • Druivensoort Druivensoort

    • 70% Montepulciano
    • 30% Sangiovese
  • Appellatie Appellatie

    • Rosso Piceno Superiore DOC
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • ja
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°
  • Prijzen Prijzen

    • Gambero Rosso - Due bicchieri

Meer informatie

De cultuur en wijnbereiding van de Brecciarolo Rosso Piceno Superiore.

Sinds de oprichting in 1984 heeft Velenosi een goede reputatie opgebouwd in de wijnwereld, mede dankzij de kwaliteit en unieke kenmerken van hun wijnen. De Brecciarolo, waarvan de eerste jaargang dateert uit 1986, is een verbazingwekkend voorbeeld van het vakmanschap en de passie van het wijnhuis voor hun terroir.

Het bestaat uit 70% Montepulciano en 30% Sangiovese, twee inheemse druivenrassen uit Marche, die prachtig vertegenwoordigd zijn in de aroma's en smaken van deze Italiaanse rode wijn. Met de Rosso Piceno DOC Superiore-classificatie worden de wijngaarden gelegen in een klein gebied tussen de provincies Offida en Ascoli Piceno. De wijnstokken groeien op een hoogte van 200 tot 300 meter boven zeeniveau, in een klei-kalksteenbodem en onder een uniek microklimaat, met behulp van het Guyot-snoeisysteem.

De oogst vindt meestal plaats in het midden van oktober: de druiven worden met de hand geoogst en in kleine kisten geplaatst, waarna ze tijdelijk in een gekoelde ruimte worden bewaard. Vervolgens worden de druiven ontsteeld en voorzichtig geperst. Het verkregen sap wordt overgebracht naar roestvrijstalen tanks voor alcoholische gisting met een maceratieperiode van ongeveer 20 dagen op de schillen. De rijping vindt plaats in eikenhouten vaten van de tweede passage, die eerder werden gebruikt voor de wijnen Roggio en Ludi. Ten slotte wordt de  gebotteld en op de markt gebracht.

Profiel van de wijn

Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Prijzen

  • Gambero Rosso - Due bicchieri Prijzen - Gambero Rosso - Due bicchieri

Wijn/spijs combinaties

  • Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Wild Begeleiding - Wild
  • Pasta Begeleiding - Pasta

Deze intense en verfijnde wijn past perfect bij rood vlees, wild, pasta en champignons.

Ideaal gerecht: lasagne.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen