Brumale Appassimento 2022- Italiaanse rode wijn (Emilia-Romagna) 75cl
-
Jaar van productie
- 2022
-
Alcoholpercentage
- 14,5%
-
Bewaarpotentieel
- 5-7ans
-
Inhoud
- 75cl
8,82 € incl. btw
10,38 €incl. btw
- Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
- Deskundig advies
- Betaling 100% veilige
- Wijnkelder in Mons
De Sangiovese Appassimento, gemaakt door het wijnhuis Brumale, een van de producenten van de Caviro-wijngroep, is een prachtige viering van het terroir van Emilia-Romagna. Deze halfdroge rode wijn biedt een boeiend bouquet en complexe smaken die de liefhebbers van gedurfde Italiaanse wijnen zeker zullen bekoren. Geniet van deze wijn en laat je meeslepen door zijn unieke karakter, voortkomend uit vakmanschap en een diepe passie voor de wijntraditie van de regio.
-
Soort
- Stille wijn
-
Kleur
- Rood
-
Regio
- Emilie Romagne
-
Druivensoort
- Sangiovese Rubicone 100%
-
Appellatie
- Sangiovese Rubicone IGT
-
Rijping op vat
- Nee
-
Serveertemperatuur
- 18°
Meer informatie
Oorsprong en vinificatie van Brumale Appassimento
Emilia-Romagna is een zeer oude wijnregio, verdeeld in twee aparte gebieden: Emilia in het westen, de bakermat van Lambrusco en de Emilia IGT-classificatie, en Romagna in het oosten, het land van Sangiovese en de Rubicone IGT Passito-classificatie. In overeenstemming met de classificatie bestaat de Sangiovese Appassimento voor 85% uit Sangiovese, een oude druivensoort uit Romagna, geteeld volgens het Guyot-systeem op kleurrijke heuvels met kleigrond. Deze variëteit wordt geteeld in de wijngaarden van de Cantina Sociale di Forlì, de enige partner van de Caviro-coöperatie die betrokken is bij de Appassimento-methode. Dit natuurlijke droogproces van de druiven zorgt voor een grotere concentratie van sap, aroma's, kleuren en smaken in de uiteindelijke wijn.
De druiven worden met de hand geoogst wanneer ze volledig rijp zijn, van eind september tot half oktober. Ze worden in geperforeerde kisten geplaatst en gedurende 60 dagen bewaard in een goed geventileerde schuur. De omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid worden regelmatig gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de druiven langzaam drogen. Na het droogproces worden de druiven voorzichtig geperst en ondergaan ze een maceratie van 8 tot 10 dagen op de schillen. De alcoholische en malolactische gisting vinden plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur. Ten slotte wordt de Brumale wijn gebotteld en op de markt gebracht.
Dealer reviews
-
L'avis d'Hugo
Un de nos best-sellers, sa générosité, grâce à la méthode d'appassimento, en fait un vin gourmand sans pour autant devenir écœurant, comme on peut parfois le reprocher à ce type de vin.
Profiel van de wijn
Licht | Krachtig | |
Zoet | Zuur | |
Droog | Rijk | |
Soepel | Tanninerijk |
Proeverij
-
Visueel
De kleur van de wijn is diep, een subliem rood met paarse reflecties.
-
Aan de neus
Het bouquet is complex en geconcentreerd, met kenmerkende tonen van braam en kers, vergezeld van een kruidige toets.
-
In de mond
In de mond is de smaak even complex en gestructureerd. Het uitzonderlijke evenwicht tussen soepele tannines en frisheid wordt aangevuld met tonen van zwarte vruchten, typisch voor de Sangiovese-druif. De afdronk is lang en elegant.
Wijn/spijs combinaties
- Rood vlees
- Pizza's
- Wild
- Pasta
Deze rode wijn is heerlijk in combinatie met rijke of gekruide gerechten.
Idee voor een gerecht: Cappellacci gevuld met pittig rundvlees.
Recensies
U moet inloggen om een reactie te geven
Accessoires
-
Chardonnay Zibibbo 2023 - Italiaanse witte wijn (Sicilië)
8,98 € 10,56 €Wijn/spijs combinaties
- Wit vlees
- Vegetarische gerechten
- Vis
-
Sunlight 2021 - Italiaanse rode wijn (Emilia-Romagna)
7,00 € 8,24 €Wijn/spijs combinaties
- Rood vlees
- Pizza's
- Pasta
- Wit vlees
-
Aprimondo appassimento Puglia 2022 - Italiaanse rode wijn (Puglia)
8,97 € 10,55 €Prijzen
- Luca Maroni - 98 points
Wijn/spijs combinaties
- Rood vlees
- Pasta