Marsala Fine - Italiaanse dessertwijn (Sicilië) 1L
-
Alcoholpercentage
- 17,5%
-
Inhoud
- 100cl
11,72 € incl. btw
- Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
- Deskundig advies
- Betaling 100% veilige
- Wijnkelder in Mons
Geproduceerd door het huis Lombardo, is Marsala Fine een Siciliaanse likeur die u op elk moment van de maaltijd zal begeleiden. Met zijn 17,5% alcohol en intense, typische Marsala-aroma's, zal deze likeur u bevallen.
-
Soort
- Likeur
-
Kleur
- Amber
-
Regio
- Sicilië
-
Appellatie
- Marsala DOC
-
Rijping op vat
- 12 maanden
-
Serveertemperatuur
- 10°- 12°
Meer informatie
Wijnbereiding en fermentatie van Marsala Fine
Marsala Fine is een Italiaanse likeur die wordt geproduceerd door het huis Lombardo. De wijngaarden van deze likeur bevinden zich in het gebied dat is aangewezen voor de productie van Marsala-wijn, volgens wet 851 van 28/11/1984. De wijngaarden groeien op de rode Siciliaanse bodem en worden geleid volgens het alberello marsalese-systeem. Deze Siciliaanse likeur met de typische aroma's van Marsala bestaat uit drie Siciliaanse druivensoorten: Catarratto, Grillo en Inzolia.
De druivenoogstperiode is zeer kort, van half september tot eind september. Nadat de druiven zijn geoogst, worden ze zacht geperst voordat ze aan de fermentatie worden onderworpen.
De fermentatie van deze likeur verloopt zeer langzaam en de temperatuur wordt zorgvuldig gecontroleerd. Wijnalcohol wordt aan het recept toegevoegd om de fermentatie te stoppen en een alcoholgehalte van 17,5° te bereiken. De Siciliaanse likeur rijpt nog een jaar in eikenhouten vaten voordat hij wordt verkocht.
Proeverij
-
Visueel
De kleur van deze likeur is amber.
-
Aan de neus
De neus heeft een intens boeket.
-
In de mond
In de mond zijn de smaken intens en typerend voor Marsala.
Wijn/spijs combinaties
- Rood vlees
- Nagerechten of desserts
Deze Siciliaanse likeur is ideaal om u op elk moment van de maaltijd te vergezellen. Marsala is uitstekend in de keuken, voor het bereiden van vlees, maar ook voor gebak... Deze likeur is het ideale ingrediënt voor de bereiding van zabaglione (in het Nederlands bekend als 'sabayon', een Italiaans dessert gemaakt van eierdooiers, suiker en zoete of droge wijn, meestal Marsala).
Recensies
U moet inloggen om een reactie te geven
Accessoires
-
Mandorla Marsala - Italiaanse likeurwijn (Sicilië)
11,92 €Wijn/spijs combinaties
- Nagerechten of desserts
- Digestief
-
Marsala Cremovo - Amandel likeurwijn (Sicilië)
11,91 €Wijn/spijs combinaties
- Nagerechten of desserts
- Cocktails