Raboso Frizzante BIO VEGAN - Italiaanse mousserende rode wijn (Veneto) 75cl

  • Raboso Frizzante BIO
  • Jaar van productie

    • Niet jaargeduid.
  • Alcoholpercentage

    • 11,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 2 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

8,91 € incl. btw

In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Tombacco/ Anno Domini/ Trevisana

Geproduceerd in de wijngaarden van een kleine biologische wijnmakerij genaamd Azienda Agricola Trevisana, is de Raboso Frizzante een elegante en authentieke Venetiaanse mousserende rode wijn waar liefhebbers van fijne en intense mousserende wijnen zeker van zullen genieten!

  • Soort Soort

    • Mousserende wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Veneto
  • Druivensoort Druivensoort

    • Raboso 100%
  • Appellatie Appellatie

    • Veneto IGT
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • Nee
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 6°- 10°

Meer informatie

Cultuur en wijnbereiding van de Raboso Frizzante BIO

Trevisana is een kleine Venetiaanse wijngaard gelegen in Paese en in handen van de familie Tombacco sinds de jaren 1970. Synoniem voor wijntraditie en excellentie, cultiveert de wijngaard zijn druiven volgens biologische landbouwprincipes, met passie en moderne, natuurlijke methoden, waaronder slimme irrigatie en zonne-energie. Het Raboso Frizzante is het resultaat van deze toewijding aan het beschermen van het terroir en familiale traditie. Deze mousserende wijn, geclassificeerd als IGT Veneto, is gemaakt van 100% Raboso, een inheemse druivensoort uit Veneto die wijnen produceert met authentieke smaken en aroma's.

De druiven worden met de hand geoogst wanneer ze perfect rijp zijn. Ze worden onmiddellijk naar de wijnkelder gebracht, waar ze zorgvuldig worden geselecteerd, ontsteeld en zacht geperst. De alcoholische fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen, met een maceratie op de schillen van 15 dagen. Vervolgens wordt de biologische wijn geklaard om een perfecte basis te hebben voor de vorming van bubbels, die plaatsvindt in gesloten tanks met de Charmat-methode (of Martinotti). Tenslotte wordt de mousserende wijn gebotteld en op de markt gebracht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is intens robijnrood, met paarse reflecties. De bubbelvorming is fijn.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het bouquet is intens en vol, met elegante tonen van bosvruchten, bessen en zure kersen.

  • In de mond In de mond

    Bij het proeven is de smaak droog en licht, maar zeer evenwichtig en smaakvol, met authentieke smaken van rood fruit. De balans tussen zoetheid, zuurgraad en alcohol is perfect. De fijne pareling zorgt voor aangename sensaties.

Wijn/spijs combinaties

  • Kazen Begeleiding - Kazen
  • Nagerechten of desserts Begeleiding - Nagerechten of desserts
  • Vegetarische gerechten Begeleiding - Vegetarische gerechten
  • Varkensvlees Begeleiding - Varkensvlees

Deze authentieke wijn kan op elk moment van de maaltijd worden genoten: uitstekend als aperitief, hij past perfect bij varkensvlees en kaas, maar is ook heerlijk bij het dessert. De producent raadt aan om hem te combineren met vegetarische gerechten.

Ideaal gerecht: huisgemaakte vegan lasagne met pesto.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen