Brachetto d'Acqui - Italiaanse sprankelende rode wijn (Piemonte) 75cl

  • Brachatto d'Acqui
  • Jaar van productie

    • Niet jaargeduid.
  • Alcoholpercentage

    • 6,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 2-3 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

11,57 € incl. btw

In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Gancia

De Brachetto d'Acqui van het huis Gancia is een Italiaanse mousserende wijn geproduceerd in de regio Piemonte, en specifiek in de provincie Asti. Het is een delicate en zeer aromatische sprankelende rode wijn die de verfijning en persoonlijkheid van het landgoed vertegenwoordigt.

  • Soort Soort

    • Mousserende wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Piemonte
  • Druivensoort Druivensoort

    • Brachetto 100%
  • Appellatie Appellatie

    • Brachetto d'Acqui DOCG
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • Nee
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 8° - 10°

Meer informatie

Cultuur en wijnbereiding van de Brachetto d'Acqui van Gancia

Deze sprankelende rode wijn is het resultaat van de champenoise vinificatiemethode, overgenomen en aangepast aan de Piemontese sprankelende wijnen door Carlo Gancia in de 19e eeuw. Het wordt voor 100% geproduceerd uit een oude Piemontese druivensoort genaamd Brachetto, waarvan de rozengeur al waarneembaar is voordat je het proeft.

De wijngaarden groeien op de heuvels van Alto Monferrato, waar vroeger de Vinum Acquense werd verbouwd ten tijde van Caesar en Cleopatra, die dachten dat het een afrodisiacum was. Brachetto d'Acqui is geen afrodisiacum, maar het is wel aromatisch en elegant. Het heeft sinds 1996 het label DOCG (Denzione di Origine Controllata e Garantita), wat de herkomst en kwaliteit waarborgt.

De handmatige oogst vindt plaats eind augustus. De druiven worden geselecteerd en voorzichtig geperst. De vinificatie is traditioneel: om een intense rode kleur te verkrijgen, wordt de schilmaceratie uitgevoerd in thermo-gecontroleerde roestvrijstalen tanks gedurende 36 tot 48 uur. Het verkregen sap wordt gedeeltelijk gefermenteerd tot een alcoholgehalte van 5,5°C, en vervolgens bewaard bij -2°C totdat het mousserend wordt gemaakt volgens de Charmat-methode, in hogedruk tanks.

Deze sprankelende wijn nodigt uit tot genieten!

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur van de wijn is robijnrood met lichte granaatachtige reflecties. De bubbels zijn fijn en aanhoudend.

  • Aan de neus Aan de neus

    In de neus heeft de wijn een boeket dat lijkt op dat van de oorspronkelijke druivensoort: zeer aromatisch, delicaat en subtiel muskusachtig, met tonen van rood fruit en rozen.

  • In de mond In de mond

    In de mond is de smaak elegant en zacht, met een gevoel van levendige frisheid in de afdronk.

Wijn/spijs combinaties

  • Kazen Begeleiding - Kazen
  • Nagerechten of desserts Begeleiding - Nagerechten of desserts
  • Cocktails Begeleiding - Cocktails

De Brachetto d'Acqui staat bekend om de smaak van fruit, vooral aardbeien, te versterken. Het is dus perfect om te combineren met rode vruchten desserts. Het is ook lekker als aperitief, in cocktails of met kaas.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen