5 van de meest populaire Italiaanse digestieven

Beroemd over de hele wereld om zijn gastronomie, Italië produceert al eeuwenlang zeer gewaardeerde digestieven. Als gespecialiseerde winkel in de verkoop van Italiaanse likeuren en alcohol in België, presenteert Italvin een selectie van 5 van de meest populaire digestieven van het land.

Limoncello

Italvin vous conseille dans le choix des digestifs italiens

Het is aan de kust van Campanië dat de Limoncello is geboren, deze populaire Italiaanse citroenlikeur. Niet minder dan drie steden betwisten de oorsprong ervan, namelijk Capri, Sorrento en Amalfi, die alle drie de uitvinding van deze drank claimen.

De productie van de Italiaanse likeur Limoncello begint met het trekken van citroenschillen in alcohol. Na enkele weken wordt het verkregen mengsel gefilterd en gemengd met suikersiroop, en soms zelfs met bepaalde kruiden en specerijen.

Vaak wordt deze citroenlikeur goed gekoeld geserveerd aan het einde van de maaltijd. Hij wordt echter ook gebruikt in cocktails zoals de Amalfitano of de Limoncello Spritz.

Amaretto

Gemaakt van bittere amandelen, is de Italiaanse likeur Amaretto een subtiele mix van zoetheid en bitterheid. Om de aroma's van de Amaretto te perfectioneren, is het cruciaal om het recept precies te volgen. De amandelen moeten eerst zorgvuldig worden gepeld en gemalen voordat ze worden gemengd met alcohol voor een infusie van enkele weken. Gekookt water en suiker worden vervolgens aan het mengsel toegevoegd, dat minimaal 3 maanden blijft trekken.

Deze Italiaanse amandellikeur biedt smaken die doen denken aan marsepein. Hij kan uiteraard op zichzelf worden genoten, aan het einde van de maaltijd, met ijsblokjes. Maar hij kan ook worden gebruikt in cocktails, koffie of zelfs desserts, waaronder de beroemde tiramisù.

Grappa

De Italiaanse likeur Grappa is een distillaat waarvan de oorsprong ligt in de landelijke gebieden van Italië. Boeren verzamelden namelijk de druivenschillen na de wijnbereiding om ze te transformeren tot een eau-de-vie door middel van fermentatie en distillatie.

Tegenwoordig bestaan er verschillende soorten Grappa, variërend afhankelijk van de regio en het type druivenras waarvan de druivenschillen afkomstig zijn, en de distillatiemethode.

Dit distillaat wordt geserveerd op een temperatuur tussen de 9 en 13 graden wanneer het alleen wordt gedronken. Daarnaast wordt het soms gemengd in moderne, innovatieve en zelfs verrassende cocktails, zoals de Grappa Sour en de Venetian Spritz.

Amaro

Een zeer oude Italiaanse kruidendigestief, Amaro, bestaat uit alcohol of wijn waarin planten, kruiden of citrusvruchten schillen hebben gemacereerd. Na filtratie worden water en suikersiroop aan de bereiding toegevoegd.

De oorsprong van dit type likeur gaat waarschijnlijk terug tot het oude Griekenland en Rome. Echter, het was echt in de Middeleeuwen dat monniken deze drank door Europa verspreidden, en de voordelen ervan voor de spijsvertering prezen.

De Italiaanse likeur Amaro omvat in feite een veelheid aan bittere likeuren, aangezien er bijna net zoveel recepten zijn als producenten.

Vaak geassocieerd met bitters en bittere aperitieven gebruikt in de mixologie, onderscheidt Amaro zich door het feit dat het meestal alleen wordt gedronken, of soms in zeer kleine hoeveelheden aan een cocktail wordt toegevoegd.

Sambuca

In de familie van Italiaanse alcohol en digestieven vinden we ook Sambuca, een anijsdrank waarvan er verschillende varianten bestaan. De meest voorkomende is de heldere Sambuca, bestaande uit alcohol, suiker, steranijs en kruiden en etherische oliën. De zwarte Sambuca heeft, naast de genoemde ingrediënten, mogelijk ook kruiden, bessen en bloemen. Ten slotte is er ook fruitsambuca.

Deze drank vindt zijn oorsprong in de stad Civitavecchia, niet ver van Rome. Het recept vereist dat anijs, kervel en koriander worden gemengd met witte rum voor een maceratieperiode van ongeveer een maand, voordat het wordt gefilterd.

Wilt u Italiaanse aperitieven en digestieven kopen in België?

Italvin is dan de ideale partner om u te voorzien van de Italiaanse aperitieven, likeuren en digestieven van uw keuze. Bezoek onze wijnwinkel in Mons, waar ons team u hartelijk verwelkomt. Neem ook telefonisch of via ons online formulier contact met ons op voor al uw vragen, wij helpen u graag verder.

4o

Notre sélection de vins

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen