Busiate pesto alla trapanese
Wijn die we aanbevelen om bij dit recept te serveren: Santagostino bianco
- Ingrediënten:
- Tomaten: 250 g
- Basilicum: 50 g
- Knoflook: 1 teentje
- Amandelen: 50 g
- Pecorino kaas: 1/2 eetlepel
- Zout
- Peper
- Busiate pasta: 210 g
Bereiding:
Breng een pan water aan de kook met een snufje zout. Was de tomaten grondig en wanneer het water kookt, dompel ze dan onder in het water en laat ze een paar minuten blancheren, laat ze dan uitlekken, laat ze afkoelen, verwijder de schil en doe ze in de blender.
Voeg aan je tomaten basilicum, amandelen en knoflook toe en mix alles tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de geraspte Pecorino kaas toe. Doe de bereiding in een kom. Om de dressing af te maken, voeg zout en peper toe en giet een scheutje extra vierge olijfolie erbij en roer alles goed door.
Nu uw saus klaar is, kook apart de pasta in een grote hoeveelheid gezouten water. Als ze gaar zijn, giet dan een pollepel pastawater in uw bereiding. U kunt nu de pasta afgieten en op smaak brengen met de zelfgemaakte pesto.
Eet smakelijk!
Gegevens
Kleur | Wit |
Begeleiding | Pasta, Vegetarische gerechten |