Caponata revisitata
Wijn die we aanbevelen om bij dit recept te serveren: Santagotino rosso
Ingrediënten:
- Aubergines: 1 kg
- Paprika's: 1 kg
- Bleekselderij: 400 g
- Witte uien: 250 g
- Tomaten: 200 g
- Ontpitte groene olijven: 200 g
- Ontzoute kappertjes: 50 g
- Amandelen: 50 g
- Suiker: 60 g
- Witte wijnazijn: 60 g
- Munt: naar smaak
- Tomatenpuree: 40 g
- Extra vierge olijfolie naar wens
- Fijn zout
- Peper
Bereiding:
-
Begin met het wassen en drogen van de aubergines, bak ze vervolgens in de oven. Als ze gaar zijn, gebruik een lepel om het vruchtvlees van de schil te halen, marineer het met olie, zout en munt (naar smaak) gedurende ongeveer 1 uur en 30 minuten.
-
Terwijl de bereiding suddert, reinig en snijd de uien fijn, schil en snijd de bleekselderij in plakjes. Rooster vervolgens de amandelen gedurende enkele minuten in een hete koekenpan. Snijd vervolgens de groene olijven doormidden, verwijder de pitten, en snijd de tomaten in blokjes.
-
Verwarm in een grote pan een ruime hoeveelheid olijfolie, voeg de ui toe en bak tot deze zacht is, voeg dan de bleekselderij toe. Bak goed door, voeg dan de kappertjes, olijven en geroosterde amandelen toe. Bak nog even mee, bedek vervolgens met een deksel en laat 15 tot 20 minuten zachtjes sudderen.
-
Intussen, voor de zoetzure saus, giet de azijn, tomatenpuree en suiker in een kleine pan, meng de ingrediënten goed en zodra de 15 tot 20 minuten zijn verstreken, zout de saus en voeg toe aan de pan. Verhoog vervolgens het vuur en roer tot de azijngeur is verdampt. Op dit punt, zet het vuur uit en breng alles over naar een ovenschaal. Plaats de aubergines en paprika's er bovenop en laat rusten. Serveer op kamertemperatuur.
Het enige dat u nog hoeft te doen is opdienen en genieten! Buon appetito!
Gegevens
Kleur | Rood |
Begeleiding | Vegetarische gerechten |