Orecchiette van geroosterde tarwe met een puree van tuinbonen, zwarte olijven en gerijpte ricotta
Vin que nous vous conseillons pour accompagner cette recette : Masseria Maìme
Ingrediënten voor 4 personen:
- Orecchiette pasta: 300 g
- Gedroogde tuinbonen: 500 g
- Zwarte olijven: 300 g
- Gerijpte ricotta (gerijpte schapenricotta, gezouten en gerijpt): 50 g
- Kersentomaten: 40 g
- Bleekselderij: 50 g
- Wortels: 50 g
- Ui: 50 g
- Knoflook
- Extra vierge olijfolie
- Laurierblaadjes
- Zout
- Peper
Bereiding:
-
Begin met het weken van de gedroogde tuinbonen gedurende de nacht. Plaats vervolgens de tuinbonen in een pan met laurierblaadjes, tomaten, bleekselderij, wortels, ui en knoflook. Laat koken tot de bonen bijna tot puree zijn gekookt. Verwijder dan de laurierblaadjes, tomaten, bleekselderij, wortels, ui en knoflook en pureer met een staafmixer tot een romige massa, voeg extra vierge olijfolie toe tot een romige consistentie is verkregen. Deze puree wordt "favetta" genoemd en moet warm worden gehouden.
-
Ontpit de zwarte olijven en bak ze in een pan met wat geraspte gerijpte ricotta.
-
Breng in een pan water aan de kook met wat zout. Kook de orecchiette pasta, voeg enkele lepels kookwater van de pasta toe aan je puree en giet dan de pasta af wanneer deze gaar is. Meng in een grote pan de pasta met de "favetta" en breng op smaak met zout en peper naar smaak.
-
Serveer de pasta in een diep bord en voeg je olijven- en ricottabereiding toe. Garneer met een scheutje olijfolie.
Nu rest alleen nog maar te genieten! Buon appetito!
Gegevens
Kleur | Rood |
Begeleiding | Pasta, Vegetarische gerechten |