Primitivo NePriCa 2022 - Italiaanse rode wijn (Puglia) 75cl

  • Primitivo  NePriCa
  • Jaar van productie

    • 2022
  • Alcoholpercentage

    • 14%
  • Bewaarpotentieel

    • 10 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

9,99 € incl. btw

In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Tormaresca / Antinori

Deze Italiaanse rode wijn, synoniem voor moderniteit en adel, wordt geproduceerd door de Tormaresca-wijngaard in het hart van Apulië. De NePriCa Primitivo is een kalme rode wijn met fruitige smaken, een echte belichaming van een buitengewoon gebied, die de smaakpapillen van degenen die op zoek zijn naar verfijning zal bekoren.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Apulië
  • Druivensoort Druivensoort

    • Primitivo 100%
  • Appellatie Appellatie

    • Primitivo di Puglia IGT
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • Nee
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 14° - 16 °

Meer informatie

Originele NePriCa Primitivo

Tormaresca is sinds 1998 eigendom van het Antinori-huis. Met passie, ecologie, traditie en innovatie heeft het bijgedragen aan de heropleving van inheemse druivensoorten in Apulië. "NePriCa" is een reeks rode wijnen en de naam is een acroniem van drie Apulische druivensoorten: Negroamaro, Primitivo en Cabernet Sauvignon.

Wijnbouw van deze Apulische rode wijn

De wijnbouw in Apulië dateert uit de tijd van de oude Grieken, en de Primitivo-druif, die deel uitmaakt van de NePriCa Primitivo, werd geïntroduceerd aan het einde van de 18e eeuw. Het is een druivensoort die gevoelig is voor droogte en strenge vorst, en daarom natuurlijk gedijt in dit gebied dat is geclassificeerd als IGT Puglia. Deze Italiaanse rode wijn is afkomstig van de wijngaarden van het Masseria Maïme-landgoed, gelegen in het Hoge Salento, op 300 meter boven zeeniveau.

Vinificatie van deze Primitivo

De druiven werden met de hand geoogst toen ze rijp waren. De druiven werden voorzichtig ontsteeld en geperst. Het sap onderging vervolgens de alcoholische fermentatie in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van maximaal 26°C, gedurende 8 tot 10 dagen. Na de malolactische fermentatie, die eindigde aan het einde van de winter, werd de Villa Antinori-wijn ongeveer 8 maanden gerijpt in roestvrijstalen tanks. Na het bottelen rijpte hij nog 4 maanden voordat hij op de markt werd gebracht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is intens robijnrood, met lichte paarse reflecties.

  • Aan de neus Aan de neus

    De neus biedt overheersende tonen van rood fruit, zwarte kersen, pruimen en gekonfijte sinaasappelschil. Delicate geuren van rozen en viooltjes voegen zich bij dit boeket, met daarnaast een vleugje zoethout.

  • In de mond In de mond

    In de mond is de wijn smaakvol en goed gestructureerd. De elegante tannines worden perfect in balans gebracht met de frisheid en leiden tot een aangename, fruitige en aanhoudende afdronk.

Wijn/spijs combinaties

  • Kazen Begeleiding - Kazen
  • Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Lamsvlees Begeleiding -  Lamsvlees

Deze rode wijn past perfect bij rood vlees, wild en pittige kazen.

Ideale gerecht: lamsvlees van Apulië geroosterd aan het spit.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen