Corvo Rosso - Italiaanse rode wijn (Sicilië) 37,5cl - 2017

  • Corvo rosso 2019
  • Alcoholpercentage

    • 12,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 5 jaar
  • Inhoud

    • 37,5cl

5,23 € incl. btw

7,47 €incl. btw

In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Duca di Salaparuta

Geproduceerd door het huis Duca di Salaparuta in de provincie Trapani, is deze Italiaanse wijn de oudste van Sicilië en ook een van de meest iconische. Corvo Rosso is een droge, krachtige, fruitige rode wijn met een sterke persoonlijkheid die contrasteert met een verrassende zachtheid.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Sicilië
  • Druivensoort Druivensoort

    • Nerello Mascalese
    • Negroamaro
  • Appellatie Appellatie

    • Terre Siciliane IGT
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • 10 maanden voor een deel
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°

Meer informatie

Geschiedenis en wijnbereiding van Corvo Rosso

Corvo Rosso, de eerste in flessen gebottelde Siciliaanse wijn in 1824, is geclassificeerd als IGT Terre Siciliane en heeft meerdere malen prijzen gewonnen. Het wordt geproduceerd door de Duca di Salaparuta-wijnmakerij, die sinds 1824 kwaliteitswijnen maakt met een moderne uitstraling, maar zonder de band met het territorium ooit te vergeten. Corvo Rosso is het resultaat van een blend van twee inheemse Siciliaanse druivensoorten: Nero d'Avola en Nerello Mascalese.

De wijngaarden, gelegen op 50 meter boven zeeniveau in het centrale oosten van de regio, groeien op espaliers in een bodem van gemiddelde textuur en onder een droog klimaat, perfect geschikt voor zwarte druiven.

De handmatige oogst vindt plaats zodra de druiven perfect rijp zijn, meestal in de tweede week van september. Ze worden voorzichtig ontsteeld en geperst. Het druivensap ondergaat vervolgens een schilinweking van ongeveer 10 dagen, gevolgd door zorgvuldige malolactische fermentatie. Vervolgens worden de twee druivenrassen afzonderlijk gerijpt voordat ze worden geassembleerd: Nero d'Avola rijpt minstens 10 maanden in eiken vaten, terwijl Nerello Mascalese zijn tanninekenmerken behoudt in roestvrijstalen tanks. Na het bottelen rijpt de Siciliaanse wijn nog eens 1 maand in een klimaatgecontroleerde kelder om zijn boeket te ontwikkelen.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is helder, met een levendige robijnrode tint en lichte granaatachtige reflecties bij het licht.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het boeket is intens en complex. Een aangename fruitige geur van Morello-kers vermengt zich met kruidige tonen van zoethout en zure nuances van rabarber.

  • In de mond In de mond

    De aanzet is soepel maar subtiel zuur. Een mooie zoete sensatie vult een uitgesproken maar evenwichtige tannine-ontwikkeling aan. Het is een elegant fruitige wijn met een licht amandelachtige nasmaak die aanhoudt op de tong.

Wijn/spijs combinaties

  • Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Pizza's Begeleiding - Pizza's
  • Pasta Begeleiding - Pasta

Zoals elke karaktervolle rode wijn past hij uitstekend bij gegrild vlees, maar hij zal ook goed samengaan met uw pizza's en pastagerechten.

Ideaal gerecht: osso buco.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen