Corvo Rosso - Italiaanse rode wijn (Sicilië) 37,5cl - 2017
-
Alcoholpercentage
- 12,5%
-
Bewaarpotentieel
- 5 jaar
-
Inhoud
- 37,5cl
5,23 € incl. btw
7,47 €incl. btw
- Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
- Deskundig advies
- Betaling 100% veilige
- Wijnkelder in Mons
Geproduceerd door het huis Duca di Salaparuta in de provincie Trapani, is deze Italiaanse wijn de oudste van Sicilië en ook een van de meest iconische. Corvo Rosso is een droge, krachtige, fruitige rode wijn met een sterke persoonlijkheid die contrasteert met een verrassende zachtheid.
-
Soort
- Stille wijn
-
Kleur
- Rood
-
Regio
- Sicilië
-
Druivensoort
- Nerello Mascalese
- Negroamaro
-
Appellatie
- Terre Siciliane IGT
-
Rijping op vat
- 10 maanden voor een deel
-
Serveertemperatuur
- 18°
Meer informatie
Geschiedenis en wijnbereiding van Corvo Rosso
Corvo Rosso, de eerste in flessen gebottelde Siciliaanse wijn in 1824, is geclassificeerd als IGT Terre Siciliane en heeft meerdere malen prijzen gewonnen. Het wordt geproduceerd door de Duca di Salaparuta-wijnmakerij, die sinds 1824 kwaliteitswijnen maakt met een moderne uitstraling, maar zonder de band met het territorium ooit te vergeten. Corvo Rosso is het resultaat van een blend van twee inheemse Siciliaanse druivensoorten: Nero d'Avola en Nerello Mascalese.
De wijngaarden, gelegen op 50 meter boven zeeniveau in het centrale oosten van de regio, groeien op espaliers in een bodem van gemiddelde textuur en onder een droog klimaat, perfect geschikt voor zwarte druiven.
De handmatige oogst vindt plaats zodra de druiven perfect rijp zijn, meestal in de tweede week van september. Ze worden voorzichtig ontsteeld en geperst. Het druivensap ondergaat vervolgens een schilinweking van ongeveer 10 dagen, gevolgd door zorgvuldige malolactische fermentatie. Vervolgens worden de twee druivenrassen afzonderlijk gerijpt voordat ze worden geassembleerd: Nero d'Avola rijpt minstens 10 maanden in eiken vaten, terwijl Nerello Mascalese zijn tanninekenmerken behoudt in roestvrijstalen tanks. Na het bottelen rijpt de Siciliaanse wijn nog eens 1 maand in een klimaatgecontroleerde kelder om zijn boeket te ontwikkelen.
Profiel van de wijn
Licht | Krachtig | |
Zoet | Zuur | |
Droog | Rijk | |
Soepel | Tanninerijk |
Proeverij
-
Visueel
De kleur is helder, met een levendige robijnrode tint en lichte granaatachtige reflecties bij het licht.
-
Aan de neus
Het boeket is intens en complex. Een aangename fruitige geur van Morello-kers vermengt zich met kruidige tonen van zoethout en zure nuances van rabarber.
-
In de mond
De aanzet is soepel maar subtiel zuur. Een mooie zoete sensatie vult een uitgesproken maar evenwichtige tannine-ontwikkeling aan. Het is een elegant fruitige wijn met een licht amandelachtige nasmaak die aanhoudt op de tong.
Wijn/spijs combinaties
- Rood vlees
- Pizza's
- Pasta
Zoals elke karaktervolle rode wijn past hij uitstekend bij gegrild vlees, maar hij zal ook goed samengaan met uw pizza's en pastagerechten.
Ideaal gerecht: osso buco.
Recensies
U moet inloggen om een reactie te geven