Brunello di Montalcino BIO 2019 - Italiaanse rode wijn (Toscane) 75cl
-
Jaar van productie
- 2019
-
Alcoholpercentage
- 14,5%
-
Bewaarpotentieel
- 15-20 jaar
-
Inhoud
- 75cl
41,97 € incl. btw
- Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
- Deskundig advies
- Betaling 100% veilige
- Wijnkelder in Mons
Geproduceerd volgens biologische landbouwprincipes door het landgoed Col d'Orcia in Zuidoost-Toscane, is de Brunello di Montalcino een mythische Italiaanse rode wijn. Het is een droge rode wijn, met intense aroma's en een volle smaak.
-
Soort
- Stille wijn
-
Kleur
- Rood
-
Regio
- Toscane
-
Druivensoort
- Sangiovese 100%
-
Appellatie
- Brunello di Montalcino DOCG
-
Rijping op vat
- 4 jaar
-
Serveertemperatuur
- 18°-20°
Meer informatie
Herkomst en creatie van Brunello di Montalcino BIO
Col d'Orcia is het grootste biologische landgoed in Toscane. Gelegen in de provincie Siena, produceert het deze Toscaanse wijn in de heuvels van Sant'Angelo. De wijngaarden liggen op een hoogte van 300 meter en zijn op het zuiden gericht, wat optimale klimatologische omstandigheden biedt voor de rijping van de druiven: milde winters, regenachtige lentes en hete zomers zijn ideale omstandigheden voor deze wijn die al sinds de 19e eeuw wordt geproduceerd. Zoals vereist door de DOCG-classificatie van dit wijngebied, bestaat de Brunello di Montalcino uitsluitend uit Sangiovese, een oude druivensoort uit Toscane.
Oogsten en vinificatie van deze biologische Toscaanse wijn
De druiven worden met de hand geoogst tussen eind september en begin oktober. De beste trossen worden zorgvuldig geselecteerd in de wijngaarden en vervolgens op sorteertafels in de wijnmakerij. De fermentatie met schil duurt 18 tot 20 dagen in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van maximaal 28°C. De tanks zijn breed en laag, wat de extractie van tannines efficiënter maakt. De wijn rijpt 4 jaar in Slavonische en Allier eiken vaten. De biologische wijn blijft minimaal 12 maanden rijpen in flessen in thermo-gecontroleerde ruimtes.
Profiel van de wijn
Licht | Krachtig | |
Zoet | Zuur | |
Droog | Rijk | |
Soepel | Tanninerijk |
Proeverij
-
Visueel
De kleur is robijnrood met granaattinten.
-
Aan de neus
Het boeket is levendig en complex, met tonen van rijpe rode vruchten en pruimenjam. Later komen kruidige aroma's van vanille en eiken naar voren.
-
In de mond
In de mond is het een wijn met een uitstekende structuur, vol, krachtig en zeer evenwichtig. De tannines zijn omhullend en leiden naar een aangenaam fruitige en aanhoudende afdronk.
Wijn/spijs combinaties
- Kazen
- Rood vlees
- Wild
- Vleeswaren
Deze Toscaanse wijn past uitstekend bij rood vlees, wild, charcuterie en gerijpte kazen.
Ideaal gerecht: wildzwijnbolognese.
Recensies
U moet inloggen om een reactie te geven
Accessoires
-
Rosso di Montalcino BIO 2021 - Italiaanse rode wijn (Toscane)
18,13 €Wijn/spijs combinaties
- Kazen
- Rood vlees
- Pasta