Recioto della Valpolicella Classico 2019 - Italiaanse rode wijn (Veneto) 500ml

  • Recioto della Valpolicella
  • Jaar van productie

    • 2019
  • Alcoholpercentage

    • 13%
  • Bewaarpotentieel

    • 35 jaar
  • Inhoud

    • 50cl

22,49 € incl. btw

In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Campagnola

Deze Italiaanse rode wijn wordt geproduceerd door het huis Campagnola, in de provincie Verona. Een ware openbaring van de Venetiaanse stijl, de Recioto della Valpolicella is gemaakt voor liefhebbers van zoete, volle en weelderige rode wijn.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Veneto
  • Druivensoort Druivensoort

    • Corvina Veronese, Corvinone Veronese 70%, Rondinella 30%
  • Appellatie Appellatie

    • Recioto Della Valpolicella Classico DOCG
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • 18-24 maanden
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 13°- 15°

Meer informatie

Teelt en vinificatie van Recioto della Valpolicella Classico

Deze wijn wordt geproduceerd uit de heuvelachtige wijngaarden van het Casotto del Merlo-landgoed, gelegen in het hart van de gemeente Marano di Valpolicella. Dankzij zijn geografische ligging heeft deze Veronese wijn de status van DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita). De Recioto della Valpolicella is het resultaat van een blend van Venetiaanse druivensoorten (70% Corvina Veronese en Corvinone Veronese, en 30% Rondinella), geteeld in een bodem van kalksteen met een ouderdom van 56 tot 34 miljoen jaar. De term "Recioto" verwijst naar de historische droogmethode in Veneto, waarbij de rijpste druiven worden gedroogd vóór de vinificatie om natuurlijke suikers te concentreren.

De beste trossen worden met de hand geselecteerd en geoogst aan het einde van september. Ze worden naar de wijnkelder gebracht voor een natuurlijke droging van 140 dagen. De gedroogde druiven worden vervolgens voorzichtig geperst in februari, voordat ze een maceratie ondergaan bij gecontroleerde temperatuur gedurende ongeveer 30 dagen bij een temperatuur van minder dan 10°C om alcoholische gisting te voorkomen en de suikers te behouden. Vervolgens rijpt de Recioto 18-24 maanden (afhankelijk van het oogstjaar) in nieuwe eikenhouten vaten uit Allier, matig gebrand.

Ten slotte wordt de Venetiaanse wijn gebotteld, waar hij nog eens 6 maanden verder rijpt.

93 punten James Suckling      prijs 4 Grappoli Bidenda

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is intens, diep rood met violette reflecties.

  • Aan de neus Aan de neus

    De neus is verfijnd: het boeket is delicaat, zeer fruitig en zeer geurig.

  • In de mond In de mond

    De smaak is zacht, fluweelachtig en rijk. Fruitige tonen van kersen en jamachtige zwarte vruchten geven een goed uitgebalanceerde zoete smaak, met een weelderige en aanhoudende afdronk.

Wijn/spijs combinaties

  • Nagerechten of desserts Begeleiding - Nagerechten of desserts

Natuurlijk bij het dessert! Het past even goed bij fruit als bij koekjes of chocoladedesserts.

Ideaal gerecht: Zwarte boor

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen