Camelot - Italiaanse roodwijn (Sicilië) 75cl - 2016

  • Fiasco Chianti
  • Fiasco Chianti
  • Fiasco Chianti
  • Fiasco Chianti
  • Alcoholpercentage

    • 14,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 15-20 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

34,47 € incl. btw

In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Firriato

Geproduceerd op het landgoed Baglio Sora in de provincie Trapani op Sicilië, vertegenwoordigt deze uitzonderlijke Italiaanse wijn (volgens Firriato) "Franse elegantie in een Siciliaans gebied". De Camelot uit de Top-lijn is een droge en fruitige rode wijn met verfijnde aroma's.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Sicilië
  • Druivensoort Druivensoort

    • Cabernet Sauvignon 60 %, Merlot 40 %
  • Appellatie Appellatie

    • Sicilia DOC
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • 9 maanden
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°

Meer informatie

Cultuur en wijnbereiding van Camelot

Deze Siciliaanse wijn is afkomstig van de wijngaarden van Tenuta Baglio Sora, geclassificeerd als Sicilia DOC en geteeld op een hoogte van 235 meter met een zuidoostelijke blootstelling. De Camelot is ontstaan uit het huwelijk van twee Franse druivensoorten die in Sicilië zijn geteeld: Cabernet Sauvignon (60%) en Merlot (40%). De wijnstokken groeien volgens het Guyot-systeem, in een bodem van klei-kalksteen met veel rode mergel. De omstandigheden voor een geleidelijke rijping van de druiven zijn optimaal: de nabijheid van de zee wordt gecombineerd met de zomerzon en een bodem die vocht heeft vastgehouden van de voorgaande seizoenen. Na 20 jaar onderzoek slaagde Firriato erin om deze bodem "te temmen" om een Siciliaanse wijn te creëren met Franse druivensoorten.

De handmatige oogst vindt op verschillende tijdstippen plaats: Merlot wordt geoogst tijdens de eerste 10 dagen van september, terwijl Cabernet Sauvignon wordt geoogst tussen 10 en 20 september. De traditionele rode fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen van 25 tot 27°C. Dit wordt gevolgd door malolactische fermentatie en een rijping van 9 maanden in Franse eiken vaten. Na het bottelen rijpt de Camelot nog eens 20 maanden voordat hij op de markt wordt gebracht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is intens robijnrood.

  • Aan de neus Aan de neus

    De neus is fruitig en complex: aroma's van framboos, blauwe bes en wilde aardbei vermengen zich met delicate tonen van kaneel en kers. Het is een vol en karaktervol boeket, verrijkt met kruidige, cacao-achtige en muntachtige tonen.

  • In de mond In de mond

    In de mond is de aanzet zacht en verleidelijk, met intense sensaties van sappig en weelderig fruit. De elegante tannines balanceren perfect met de frisheid. De afdronk is rijk en aanhoudend.

Wijn/spijs combinaties

  • Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Wild Begeleiding - Wild

Deze Italiaanse wijn past uitstekend bij wild, geroosterd vlees, stoofschotels en tartaar.

Ideetjes voor gerechten: aardappelgratin met champignons en gehaktballetjes met knoflook.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen