Camelot - Italiaanse roodwijn (Sicilië) 75cl - 2016
-
Alcoholpercentage
- 14,5%
-
Bewaarpotentieel
- 15-20 jaar
-
Inhoud
- 75cl
34,47 € incl. btw
- Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
- Deskundig advies
- Betaling 100% veilige
- Wijnkelder in Mons
Geproduceerd op het landgoed Baglio Sora in de provincie Trapani op Sicilië, vertegenwoordigt deze uitzonderlijke Italiaanse wijn (volgens Firriato) "Franse elegantie in een Siciliaans gebied". De Camelot uit de Top-lijn is een droge en fruitige rode wijn met verfijnde aroma's.
-
Soort
- Stille wijn
-
Kleur
- Rood
-
Regio
- Sicilië
-
Druivensoort
- Cabernet Sauvignon 60 %, Merlot 40 %
-
Appellatie
- Sicilia DOC
-
Rijping op vat
- 9 maanden
-
Serveertemperatuur
- 18°
Meer informatie
Cultuur en wijnbereiding van Camelot
Deze Siciliaanse wijn is afkomstig van de wijngaarden van Tenuta Baglio Sora, geclassificeerd als Sicilia DOC en geteeld op een hoogte van 235 meter met een zuidoostelijke blootstelling. De Camelot is ontstaan uit het huwelijk van twee Franse druivensoorten die in Sicilië zijn geteeld: Cabernet Sauvignon (60%) en Merlot (40%). De wijnstokken groeien volgens het Guyot-systeem, in een bodem van klei-kalksteen met veel rode mergel. De omstandigheden voor een geleidelijke rijping van de druiven zijn optimaal: de nabijheid van de zee wordt gecombineerd met de zomerzon en een bodem die vocht heeft vastgehouden van de voorgaande seizoenen. Na 20 jaar onderzoek slaagde Firriato erin om deze bodem "te temmen" om een Siciliaanse wijn te creëren met Franse druivensoorten.
De handmatige oogst vindt op verschillende tijdstippen plaats: Merlot wordt geoogst tijdens de eerste 10 dagen van september, terwijl Cabernet Sauvignon wordt geoogst tussen 10 en 20 september. De traditionele rode fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen van 25 tot 27°C. Dit wordt gevolgd door malolactische fermentatie en een rijping van 9 maanden in Franse eiken vaten. Na het bottelen rijpt de Camelot nog eens 20 maanden voordat hij op de markt wordt gebracht.
Profiel van de wijn
Licht | Krachtig | |
Zoet | Zuur | |
Droog | Rijk | |
Soepel | Tanninerijk |
Proeverij
-
Visueel
De kleur is intens robijnrood.
-
Aan de neus
De neus is fruitig en complex: aroma's van framboos, blauwe bes en wilde aardbei vermengen zich met delicate tonen van kaneel en kers. Het is een vol en karaktervol boeket, verrijkt met kruidige, cacao-achtige en muntachtige tonen.
-
In de mond
In de mond is de aanzet zacht en verleidelijk, met intense sensaties van sappig en weelderig fruit. De elegante tannines balanceren perfect met de frisheid. De afdronk is rijk en aanhoudend.
Wijn/spijs combinaties
- Rood vlees
- Wild
Deze Italiaanse wijn past uitstekend bij wild, geroosterd vlees, stoofschotels en tartaar.
Ideetjes voor gerechten: aardappelgratin met champignons en gehaktballetjes met knoflook.
Recensies
U moet inloggen om een reactie te geven
Accessoires
-
Ribeca 2018 - Italiaanse rode wijn (Sicilië)
32,32 €Wijn/spijs combinaties
- Rood vlees
- Wild
- Wit vlees
- Lamsvlees
-
-
-
Altavilla della Corte Cabernet Sauvignon 2021 - Italiaanse rode wijn (Sicilië)
13,13 €Wijn/spijs combinaties
- Kazen
- Pizza's
- Kalfsvlees
-
Cavanera Etna Rosso 2018 - Italiaanse rode wijn (Sicilië)
31,59 €Wijn/spijs combinaties
- Rood vlees
- Wild
- Risotto's