Amarone della Valpolicella BIO 2018 - Italiaanse rode wijn (Veneto) 75cl

  • Amarone della Valpolicella BIO 2017
  • Jaar van productie

    • 2018
  • Alcoholpercentage

    • 16%
  • Bewaarpotentieel

    • 25-30 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

32,36 € incl. btw

In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Campagnola

De rode wijn Amarone della Valpolicella DOCG Classico, biologisch, is een bijzonder krachtige wijn. Gemaakt van druiven uit zorgvuldig geselecteerde heuvelachtige wijngaarden op hoogtes tussen 200 en 400 meter, deze wijn met elegante granaatrode kleur en fluweelachtige smaak zal uw beste gerechten met rood vlees begeleiden.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Veneto
  • Druivensoort Druivensoort

    • Corvina Veronese 70% et Corvinone Veronese 20%, Rondinella 10%
  • Appellatie Appellatie

    • Amarone della Valpolicella
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • 2 jaar en 6 maanden
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°

Meer informatie

De vinificatie van Amarone della Valpolicella BIO: het drogen en de maceratie

Het verhaal van deze wijn begint in het unieke gebied van Valpolicella. Dankzij de kalkhoudende bodem worden de druiven van Corvina Veronese, Corvinone Veronese en Rondinella vanaf eind september ongeveer 100 dagen gedroogd, met een natuurlijk gewichtsverlies van 35-40%. Er wordt grote zorg besteed aan het controleren van de integriteit van de druiven en de gezondheid van de trossen in de droogruimte. Het persen gebeurt voorzichtig tijdens de maanden december en januari.

Dit wordt gevolgd door een langzame fermentatie bij gecontroleerde temperatuur en een maceratie op de schillen gedurende 30 dagen (gemiddeld 10-15 dagen voor andere wijnen), wat resulteert in veel kleur en diepte in deze wijn dankzij semi-dagelijkse overpompingen.

De rijping van Amarone della Valpolicella BIO

Om een wijn van hoge smaakkwaliteit te verkrijgen, is de verfijning ervan verdeeld over twee stappen. De eerste stap omvat het ontwikkelen van de smaken van de wijn gedurende 24 maanden in Slavonische eiken vaten, wat overeenkomt met 60% van de uiteindelijke wijn. De tweede stap, die betrekking heeft op de overige 40% van de uiteindelijke wijn, wordt uitgevoerd in middelmatig gebrande eiken barriques van Allier gedurende 18 maanden. Als laatste touch blijft de wijn vervolgens 6 maanden vrij evolueren in de fles.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De Amarone della Valpolicella DOCG Classico onthult een bijzonder aantrekkelijke en vloeiende granaatrode kleur.

  • Aan de neus Aan de neus

    Wat de neus betreft, een betoverend aroma van vanille, kruiden, hints van kersen, bittere amandel en pruim prikkelt onze zintuigen.

  • In de mond In de mond

    Ten slotte wordt de smaak niet verwaarloosd, met een subtiele maar unieke warme en fluweelzachte smaak.

Wijn/spijs combinaties

  • Kazen Begeleiding - Kazen
  • Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Wild Begeleiding - Wild

Deze geweldige rode wijn past uitstekend bij gerechten met rood vlees, gebraad, wild en gerijpte kazen. Het wordt aanbevolen om de wijn een uur voor het serveren te openen en te schenken op een temperatuur van 17-18°C.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen