La Pevera 2018 - Italiaanse rode wijn (Toscane) 75cl

  • La Pevera
  • Jaar van productie

    • 2018
  • Alcoholpercentage

    • 14%
  • Bewaarpotentieel

    • 15 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

23,93 € incl. btw

In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Geografico

La Pevera is een rode wijn uit de Toscaanse wijngaarden van het Geografico-domein. Deze Italiaanse wijn is het resultaat van opmerkelijk vakmanschap op het gebied van verfijning, aroma's en frisheid, zodat de meeste mensen die hem hebben geproefd, zeggen dat het een levendige en verfijnde wijn is!

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Toscane
  • Druivensoort Druivensoort

    • Sangiovese 50%, Cabernet Sauvignon 40%, Syrah 10%
  • Appellatie Appellatie

    • Toscana IGT
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • 24 maanden
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°

Meer informatie

Oorsprong en wijnbereiding van La Pevera

Deze wijn dankt zijn naam aan een houten trechter die vroeger door wijnboeren werd gebruikt om de wijn over te brengen naar eiken vaten. Deze uitzonderlijke wijn is dus een eerbetoon aan de Toscaanse tradities, die met trots zijn doorgegeven door Geografico sinds 1961. In dat jaar richtten 17 wijnboeren de vereniging "Agricoltori del Chianti Geografico" op om een uitzonderlijk gebied te verdedigen.

Deze Italiaanse rode wijn heeft meerdere prijzen gewonnen en de kwaliteit ervan wordt gegarandeerd door de Toscana IGT-aanduiding (Typische Geografische Aanduiding van Toscane).

La Pevera is samengesteld uit drie druivensoorten die worden geteeld in Toscane: Sangiovese (50%), Cabernet Sauvignon (40%) en Syrah (10%). Hun druiven worden geoogst op basis van hun rijpheid en vervolgens afzonderlijk gevinifieerd in roestvrijstalen tanks. Het proces van maceratie en vinificatie zorgt voor een zachte extractie om de complexiteit van de aroma's en de fluweelzachte tannines te behouden. Vervolgens worden de mosten gemengd en ondergaan ze malolactische fermentatie in traditionele betonnen tanks. De rijping vindt plaats in Franse eiken vaten gedurende 24 maanden voordat de wijn wordt gebotteld.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is stralend, met een dieprode robijnrode kleur en paarse reflecties.

  • Aan de neus Aan de neus

    De neus is een aaneenschakeling van fruitige aroma's (vijg, braam, bosbes en zoete bessen op de achtergrond) en tonen van vanille en pure chocolade. Licht kruidige en eikenhouten hints maken deze karaktervolle geur compleet.

  • In de mond In de mond

    Het is een explosie van fruitige smaken (zwarte vruchten en hints van gedroogd fruit) en kruidige tonen. De balans tussen tannines en zuurgraad is perfect. De afdronk is iconisch, met aanhoudende nuances van pure chocolade en milde kruiden in de mond.

Wijn/spijs combinaties

  • Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Pasta Begeleiding - Pasta
  • Eend Begeleiding - Eend

Deze levendige Italiaanse wijn past perfect bij rood vlees geserveerd met pastagerechten in saus.

Ideale gerechtideeën: lasagna alla bolognese.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen