Bellamarsilia 2020 - Italiaanse rode wijn (Toscane) 75cl

  • Bellamarsilia
  • Jaar van productie

    • 2020
  • Alcoholpercentage

    • 13,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 5 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

12,46 € incl. btw

14,65 €incl. btw

In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Poggioargentiera

Geproduceerd in Toscane door Poggioargentiera, is de Bellamarsilia een bekroonde droge en rustige rode wijn. Zijn evenwichtige en fruitige kenmerken zullen liefhebbers van gastronomische Italiaanse wijn zeker bekoren.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Toscane
  • Druivensoort Druivensoort

    • Sangiovese 100%
  • Appellatie Appellatie

    • Morellino di Scansano DOCG
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • Nee
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°
  • Prijzen Prijzen

    • Gambero Rosso - Due bicchieri

Meer informatie

Oorsprong en vinificatie van de Bellamarsilia

Hoewel Poggioargentiera relatief jong is (het is sinds 1997 actief in de wijnwereld), heeft het al een indrukwekkende staat van dienst. Het bevindt zich op een oud wijnterrein dat teruggaat tot het begin van de jaren 1900, in het gebied Grosseto in Zuid-Maremma. Bellamarsilia valt onder de benaming Morellino di Scansano DOCG en is samengesteld uit Sangiovese, een druivensoort die in Toscane bekend staat als Morellino. Deze variëteit wordt geteeld onder de Toscaanse zon, op twee afzonderlijke wijngaarden: een deel in de regio Baccinello, op een hoogte van 350 meter, in een bodem van klei-kalksteen met veel keien, en een deel in de regio Alberese, in een zandige en lemige bodem. De verschillende bodemsoorten en de nabijheid van de zee geven de Toscaanse wijn karakter en complexiteit.

De druiven werden met de hand geoogst zodra ze hun optimale rijpheid hadden bereikt, in dozen van 20 kg. Ze werden vervolgens zorgvuldig geselecteerd en zacht geperst. Na een maceratie van ongeveer twee weken onderging het sap een alcoholische fermentatie, malolactische fermentatie en rijping in thermo-gecontroleerde roestvrijstalen tanks om een ideale extractie van polyfenolen, kleur en organoleptische eigenschappen van het product te verkrijgen. Ten slotte werd de wijn gebotteld en op de markt gebracht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is helder robijnrood.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het boeket is fruitig en complex, met uitgesproken aroma's van rijpe rode vruchten en kersen, aangevuld met een vleugje viooltjesbloesem. Op het einde van de neus komen ook hints van mediterraan struikgewas naar voren.

  • In de mond In de mond

    Bij het proeven is de aanzet aangenaam fruitig. De balans tussen de soepele tannines en de frisheid is perfect. De afdronk is smakelijk en langdurig.

Prijzen

  • Gambero Rosso - Due bicchieri Prijzen - Gambero Rosso - Due bicchieri

Wijn/spijs combinaties

  • Wild Begeleiding - Wild
  • Pasta Begeleiding - Pasta
  • Lamsvlees Begeleiding -  Lamsvlees
  • Varkensvlees Begeleiding - Varkensvlees

Deze jaargang is ideaal om te combineren met rood vlees, wild en royale Toscaanse gerechten.

Gerechtidee: Tortelli al'ragù di cinghiale (typisch gerecht uit Maremma, pasta met everzwijn ragout).

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen