Capatosta 2016 - Italiaanse rode wijn (Toscane) 75cl

  • Capatosta Rosso
  • Jaar van productie

    • 2016
  • Alcoholpercentage

    • 14,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 10-15ans
  • Inhoud

    • 75cl

25,30 € incl. btw

In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Poggioargentiera

Aangeduid als de meest representatieve van de wijnen van Poggioargentiera, is Capatosta een rustige rode wijn, waarvan het eerste jaargang uit 1998 dateert. Het is een gestructureerde en elegante Toscaanse wijn die de smaakpapillen verrukt die op zoek zijn naar zowel warmte als frisheid.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Toscane
  • Druivensoort Druivensoort

    • Sangiovese 95%, Alicante 5%
  • Appellatie Appellatie

    • Toscana IGT
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • 13 maanden
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°

Meer informatie

Oorsprong en vinificatie van de Capatosta

Het huis Poggioargentiera werd opgericht in 1997, toen Gianpaolo Paglia en Justine Keeling Podere Adua kochten, dat dateert uit het begin van de 20e eeuw. Gelegen in het gebied Grosseto in Zuid-Maremma. Capatosta is geclassificeerd als Toscana Rosso IGT en bestaat uit twee inheemse druivensoorten uit Toscane: 95% Sangiovese en 5% Alicante. De wijngaarden bevinden zich nog steeds op het landgoed dat bekend staat als Podere Adua, in de regio Baccinello. De wijnstokken groeien in de vorm van een cordon-systeem, op een hoogte van 350 meter, in een klei-kalksteen bodem met veel alluviale keien. Het warme en droge klimaat wordt verzacht door de zeewind van de Middellandse Zee.

De druiventrossen worden met de hand geoogst wanneer ze volledig rijp zijn, in kratten van 20 kg. Ze worden naar de wijnmakerij gebracht, waar ze worden geselecteerd, ontsteeld en geperst. De alcoholische fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur, met een maceratie op de schillen van ongeveer twee weken. De malolactische fermentatie verloopt natuurlijk tijdens de rijping van 13 maanden in middelgrote eiken vaten. Aan het einde van het vinificatieproces wordt de wijn gebotteld en op de markt gebracht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is diep robijnrood.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het boeket is complex: houtachtige tonen vermengen zich met aroma's van kersen en bosvruchten, gevolgd door geuren van mediterrane kruiden, tabak en milde specerijen.

  • In de mond In de mond

    Bij het proeven is de aanzet warm en goed gestructureerd. De rijpe tannines zijn perfect geïntegreerd en in balans met een aanhoudende frisheid tot aan de lange en elegante afdronk.

Wijn/spijs combinaties

  • Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Wild Begeleiding - Wild
  • Pasta Begeleiding - Pasta
  • Varkensvlees Begeleiding - Varkensvlees

Deze jaargang gaat uitstekend samen met rood vlees, wild, varkensvlees, pasta met saus en gerijpte kazen.

Gerechtidee: Pappardelle met haas (een specialiteit uit Maremma).

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen