Maremmante 2021 - Italiaanse rode wijn (Toscane) 75cl

  • Maremmante Rosso
  • Jaar van productie

    • 2021
  • Alcoholpercentage

    • 13,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 10 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

12,04 € incl. btw

In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Poggioargentiera

Geproduceerd door Poggioargentiera, is Maremmante een droge en rustige rode wijn, geclassificeerd als Toscana Rosso IGT, en geteeld volgens biologische landbouwpraktijken. Het is een Toscaanse wijn met complexe en verfijnde kenmerken, die liefhebbers van Italiaanse wijn vol zon en smaken zeker zullen bekoren.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Toscane
  • Druivensoort Druivensoort

    • Cabernet Franc, Syrah
  • Appellatie Appellatie

    • Toscana IGT
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • Nee
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°

Meer informatie

Oorsprong en vinificatie van de Maremmante

Toen Gianpaolo Paglia en Justine Keeling in 1997 het landgoed Adua uit de jaren 1900 kochten, richtten ze het wijnhuis Poggioargentiera op. In de loop der jaren hebben ze zich ingezet voor milieubescherming en het behoud van hun mythische terroir. Gelegen in het gebied Grosseto in Zuid-Maremma, cultiveert het onder andere de twee inheemse druivensoorten van Toscane die gelijk verdeeld Maremmante vormen: Cabernet Franc en Syrah. De wijngaarden bevinden zich in twee verschillende wijngebieden: Baccinello met zijn klei-kalksteen bodem rijk aan alluviale keien, en Albrese met een leemachtige en zanderige bodem. De wijnstokken groeien in de vorm van een cordon-systeem, profiterend van de koele zeewind die het droge klimaat verfrist.

De druiven worden met de hand geoogst zodra ze hun optimale rijpheid hebben bereikt, in kratten van 20 kg. Ze worden naar de wijnmakerij gebracht, waar ze worden geselecteerd, ontsteeld en geperst. De alcoholische fermentatie vindt plaats in thermo-gecontroleerde roestvrijstalen tanks, met een maceratie op de schillen van ongeveer twee weken. De rijping gebeurt ook in roestvrijstalen tanks, altijd bij gecontroleerde temperatuur. Ten slotte wordt de wijn gebotteld en op de markt gebracht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is granaatrood, met paarse tinten.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het boeket is complex, met in eerste instantie krachtige aroma's van zwarte bessen en wilde bessen. Naarmate je verder ruikt, vermengen zich aroma's van koffie, eikenhout, drop en specerijen met aardse tonen.

  • In de mond In de mond

    Bij het proeven is de aanzet droog, maar al snel ontvouwen zich zoete smaken van vanille, zwarte bessen en wilde aardbeien. De tannine-ontwikkeling is soepel en aangenaam, wat leidt tot een prettige en aanhoudende afdronk met tonen van drop.

Wijn/spijs combinaties

  • Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Wild Begeleiding - Wild
  • Pasta Begeleiding - Pasta
  • Risotto's Begeleiding - Risotto's
  • Vleeswaren Begeleiding - Vleeswaren

Deze jaargang gaat uitstekend samen met rood vlees (gegrild of gestoofd), wild, charcuterie, risotto en pasta met saus.

Gerechtidee: Acquacotta (typische soep uit Maremma).

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen