Barolo 2020 - Italiaanse rode wijn (Piemonte) 75cl

  • Barolo
  • Jaar van productie

    • 2020
  • Alcoholpercentage

    • 14%
  • Bewaarpotentieel

    • 20 jaar en ouder
  • Inhoud

    • 75cl

42,46 € incl. btw

In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Prunotto / Antinori

Geproduceerd door het huis Antinori, op het Prunotto-landgoed, is Barolo een rustige rode wijn, geclassificeerd als DOCG, en heeft het vele prijzen gewonnen. Het is een Piemontese wijn met complexe aroma's en elegante smaken.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Piemonte
  • Druivensoort Druivensoort

    • Nebbiolo 100%
  • Appellatie Appellatie

    • Barolo DOCG
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • 18 maanden
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°

Meer informatie

Cultuur en vinificatie van Barolo

Overgenomen door het huis Antinori in 1989, werd het landgoed opgericht in 1923 toen Alfredo Prunotto de coöperatieve wijnmakerij van Langhe verwierf, die in 1904 was opgericht. De wijngaarden bevinden zich in de vlaktes van Alba, een regio met een rijke historische, wijnbouw- en culturele traditie. Barolo is gemaakt van 100% Nebbiolo, een inheemse druivensoort uit Piemonte. De wijngaarden groeien in bodems die ongeveer 10 miljoen jaar oud zijn, genaamd "marnes van Sant'Agata," en rijk zijn aan klei, kalksteen en magnesium. Het klimaat in 2018 was gunstig voor de groei en rijping van de druiven: winterse neerslag voorzag het uitgedroogde land van water na het vorige jaar. Na een koele lente bracht het zomerseizoen warmte en zonneschijn voor de druiven.

De oogst vond plaats van 2 tot 10 oktober. De zorgvuldig geselecteerde druiven werden ontsteeld en zachtjes geperst. De alcoholische gisting met schilcontact duurde ongeveer 8 dagen in thermo-gereguleerde roestvrijstalen tanks bij 30°C. De malolactische gisting was voltooid voordat de winter eindigde. De veroudering van 18 maanden vond plaats in Franse eiken vaten van verschillende capaciteiten: een deel van de Barolo rijpte in nieuwe vaten en het andere deel in vaten van tweede passage. Na het bottelen zette de wijn zijn rijping voort gedurende 12 maanden voordat hij op de markt werd gebracht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is granaatrood, met lichte robijnrode reflecties.

  • Aan de neus Aan de neus

    De neus is complex, fruitig en bloemig: tonen van rozenblaadjes vermengen zich prettig met aroma's van rood fruit en kruiden.

  • In de mond In de mond

    Bij het proeven is de smaak vol en prachtig in balans, dankzij de rijping in vaten. De tannines zijn zacht, zijdeachtig en elegant, en leiden naar een rijke en aanhoudende afdronk.

Wijn/spijs combinaties

  • Kazen Begeleiding - Kazen
  • Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Wild Begeleiding - Wild
  • Lamsvlees Begeleiding -  Lamsvlees

Dit jaartal gaat perfect samen met wild, rood vlees en pittige kazen.

Gerechtidee: Hertenstoofpot met zoete aardappelgratin.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen