Taurasi 2019 - Italiaanse rode wijn (Campania) 75cl

  • Taurasi
  • Jaar van productie

    • 2019
  • Alcoholpercentage

    • 13%
  • Bewaarpotentieel

    • 15-20 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

29,51 € incl. btw

In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Terre d'Aione

Geproduceerd door Terre d'Aione sinds 2007, is de Taurasi een droge rode wijn met complexe aroma's en krachtige smaken. Meerdere malen bekroond en geclassificeerd als DOCG, zal hij in de smaak vallen bij kenners en degenen die op zoek zijn naar gedurfde Italiaanse wijn.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Campanie
  • Druivensoort Druivensoort

    • Aglianico 100%
  • Appellatie Appellatie

    • Taurasi DOCG
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • 18 maanden
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°

Meer informatie

Herkomst en vinificatie van Taurasi

De familie Carpentino begon in 1867 met wijnbouw door hun Terre d'Aione-wijnkelder op te richten, die haar naam ontleent aan Aione II, een prins uit Lombardije die boeren verdedigde. Taurasi bestaat voor 100% uit Aglianico, een inheemse druivensoort uit Campanië, geteeld op verschillende percelen in de gemeenten Lapio, Paternopoli, Montemarano en natuurlijk Taurasi zelf. De gemiddelde leeftijd van de wijngaarden is 25 jaar, en ze worden onderhouden met duurzame technieken in de heuvels van de provincie Avellino. De wijngaarden, blootgesteld aan het zuidoosten, groeien in espalier op een hoogte van 500 tot 600 meter. De verschillende samenstellingen van de bodems (kleiachtig in Montemarano en zanderig in de andere gemeenten) geven de uiteindelijke wijn zijn unieke karakter.

De druiven worden met de hand geoogst in kleine kisten en worden onmiddellijk naar de kelder gebracht om te worden ontsteeld en geperst. Het sap wordt overgebracht naar thermo-gecontroleerde roestvrijstalen tanks met een schilinweking van 15 dagen en dagelijkse heropvoeringen. De appellation vereist een rijping van 3 jaar, waarvan minstens 12 maanden in eikenhouten vaten. De Campanische wijn wordt vervolgens 18 maanden gerijpt in Franse eiken vaten, gevolgd door nog eens 24 maanden in de fles voordat hij op de markt wordt gebracht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is diep, robijnrood, met naarmate hij ouder wordt, tinten oranje en zelfs "terra cotta".

  • Aan de neus Aan de neus

    Er vermengen zich elegant bloemige, fruitige en kruidige tonen. Intense aroma's van kersen en bramen worden verfraaid met een vleugje viooltje. Toetsen van tabak, kaneel, vanille en ondergroei maken deze betoverende mix compleet.

  • In de mond In de mond

    De smaak is droog, vol en krachtig. De tannines zijn goed aanwezig zonder onaangenaam te zijn, en de balans tussen zuurgraad en zachtheid is ideaal. Welkome smaken van framboos en pruimenjam leiden tot een intense en aanhoudende afdronk.

Wijn/spijs combinaties

  • Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Wild Begeleiding - Wild
  • Eend Begeleiding - Eend

De gewaagdheid van deze Campanische wijn vraagt om even krachtige gerechten, zoals wild, pittig gegrild rood vlees, karaktervolle kazen en truffelgerechten.

Gerechtidee: gevulde aubergines met pittig lamsvlees.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen