Costasera Amarone della Valpolicella 2018 - Italiaanse rode wijn (Veneto) 75cl

  • Amarone della Valpolicella Masi
  • Jaar van productie

    • 2018
  • Alcoholpercentage

    • 15%
  • Bewaarpotentieel

    • 30-35 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

54,26 € incl. btw

In winkelwagen

Dit product is niet meer op voorraad

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

We nemen contact met u op wanneer dit artikel weer beschikbaar is

Versturen
  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Masi

Geproduceerd door het huis Masi, is de Costasera Amarone della Valpolicella een referentie in de categorie Amarone, die samen met de grote Piemontese en Toscaanse appellaties de aristocratie van de Italiaanse wijnwereld vormt. Trots, majestueus, complex en uitbundig... dit is de vriendelijke reus van Masi!

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Veneto
  • Druivensoort Druivensoort

    • Corvina
    • Molinara
    • Rondinella
  • Appellatie Appellatie

    • Amarone della Valpolicella
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • 2 jaar
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°-20°

Meer informatie

Oorsprong en reputatie van Costasera Amarone della Valpolicella

Costasera Amarone della Valpolicella, de 'vriendelijke reus' van Masi, is een referentie in de Amarone-categorie en behoort tot de aristocratie van de Italiaanse wijnwereld, samen met de grote Piemontese en Toscaanse appellaties. Deze rode wijn wordt geproduceerd in het Valpolicella Classico-gebied en is een blend van drie traditionele druivenrassen uit Verona in Veneto: Corvina, Rondinella en Molinara.

De wijngaarden van Costasera Amarone della Valpolicella, gelegen op de hellingen die uitkijken op de zonsondergang, behoren tot de beste in Valpolicella Classico. De ligging en blootstelling zijn ideaal voor het produceren van hoogwaardige Amarone. Hier, waar de dagen langer zijn en de wijngaarden uitkijken over het Gardameer, zijn de omstandigheden voor de wijnstokken uitstekend omdat ze profiteren van het gereflecteerde licht en het mildere klimaat.

Deze rode wijn, Costasera Amarone della Valpolicella, is het resultaat van de ongeëvenaarde expertise van Masi in de appassimento-techniek. Deze techniek houdt in dat de traditionele druiven uit de Valpolicella Classica (Corvina, Rondinella en Molinara) gedurende de wintermaanden op bamboematjes worden gelegd om hun aroma's te concentreren.

Masi Winery

Masi is een van de elite-wijnhuizen in de Venetiaanse regio's. De Masi-wijnkelder produceert wijnen die de kenmerken, stijl en waarden van Veneto weerspiegelen. Het staat bekend als een ambassadeur van de regio, zowel nationaal als internationaal.

Vinificatie van Amarone della Valpolicella: drogen en maceratie

Het verhaal van deze wijn begint in het unieke Valpolicella-gebied. Dankzij de kalksteen-eoceen bodem worden de druiven van Corvina Veronese, Corvinone Veronese en Rondinella vanaf eind september gedurende ongeveer 100 dagen gedroogd, met een natuurlijk gewichtsverlies van 35-40%. Er wordt veel zorg besteed aan de integriteit van de druiven en de gezondheid van de trossen in de droogkamer. De persing vindt plaats in december en januari.

Dit wordt gevolgd door een lange fermentatie bij gecontroleerde temperatuur en maceratie op de schillen gedurende 45 dagen (gemiddeld 10-15 dagen voor andere wijnen), wat de wijn veel kleur en diepte geeft met semi-dagelijkse remontages.

Rijping van Amarone della Valpolicella Costasera

Om een hoogwaardige wijn met smaak te krijgen, begint een lang rijpingsproces. 80% van de wijn wordt 24 maanden gerijpt in Sloveense eiken vaten en 20% in kleine vaten van Allier en Slovenië.

Als laatste touch evolueert de wijn nog eens 4 maanden vrij in de fles.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is diep donker robijnrood.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het boeket is intens met tonen van gekookt fruit, pruimen en kersen.

  • In de mond In de mond

    In de mond onthult deze rode wijn fruitige smaken, met tonen van koffie en cacao. Hij is zeer goed in balans.

Wijn/spijs combinaties

  • Kazen Begeleiding - Kazen
  • Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Wild Begeleiding - Wild

Deze rode wijn is uitstekend bij krachtige gerechten. We raden hem ook aan bij goed gerijpte kazen zoals Parmezaanse kaas, pecorino en gorgonzola. Hij past ook goed bij rood vlees, wild, kwartels en smaakvolle gerechten.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen