Opal Nera - Zwarte Sambuca (Piemonte) 70cl
-
Alcoholpercentage
- 40%
-
Inhoud
- 70cl
27,82 € incl. btw
- Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
- Deskundig advies
- Betaling 100% veilige
- Wijnkelder in Mons
Geproduceerd door het huis Francoli, is Opal Nera een uniek recept gemaakt van Sambuca en internationale kruiden. Van de fles tot de kleur, het boeket en de smaak, het is een elegante en gedurfde Italiaanse likeur.
-
Soort
- Likeur
-
Kleur
- Zwart
-
Regio
- Piemonte
-
Druivensoort
- Sambuca en 10 planten van over de hele wereld.
-
Rijping op vat
- Nee
-
Serveertemperatuur
- 10°- 12°
Meer informatie
Oorsprong en productie van Opal Nera
Omdat de traditionele Sambuca als te alcoholisch en ruw werd beschouwd, begon distilleerderij Francoli in 1980 te werken aan een nieuw recept. Negen jaar later werd Opal Nera geboren: een zwarte likeur met 40% alcohol, complex, excentriek, mysterieus en intrigerend. Volgens de makers is deze spirit een "internationaal meesterwerk" en "een wereld op zichzelf". Het bestaat uit Sambuca en 10 planten van over de hele wereld, geïnfuseerd in Italië.
Deze meervoudig bekroonde Italiaanse likeur wordt gemaakt door het infuseren van anijszaden (groene anijs en steranijs), de schil van Siciliaanse citroenen (gebruikt voor essentiële oliën), kruiden (koriander, kruidnagel en kaneel), oranjebloesem en vlierbloesem (voor een bloemig aroma), en zwarte komijnzaadjes gecombineerd met vlierbessen (voor de kleur).
Elk ingrediënt wordt afzonderlijk gedistilleerd om de specifieke smaken van Opal Nera te creëren.
Proeverij
-
Visueel
De kleur is ongebruikelijk en prachtig, diep zwart met een vleugje paars van de vlierbessen.
-
Aan de neus
Het boeket is elegant en goed in balans. De subtiliteit van de verschillende aroma's verzacht de kracht van de anijs. De bloemige tonen voegen een lenteachtig accent toe.
-
In de mond
Bij het proeven heeft de smaak een anijsachtig karakter, met scherpe citrusnoten en een vleugje zoetigheid. Aangename kruidige accenten zorgen voor intrigerende smaaksensaties in de mond. Een nasmaak van zoethout komt net voor de afdronk naar voren.
Wijn/spijs combinaties
- Nagerechten of desserts
- Digestief
- Koffie
Deze charmante drank wordt genoten als digestief, met of zonder ijs. Het is ook een uitstekend ingrediënt voor cocktails.
Drankidee: serveren met zwarte koffie en een toefje slagroom.
Recensies
U moet inloggen om een reactie te geven
Accessoires
-
Sambuca d'Amante - Italiaanse zoete likeur (Piemonte)
21,36 €Wijn/spijs combinaties
- Nagerechten of desserts
- Digestief
- Koffie
-
Limoncello Costa dei Limoni - Italiaanse citroenlikeur (Piëmont)
18,27 €Wijn/spijs combinaties
- Nagerechten of desserts
-
Amaretto Santa Marta - Italiaanse likeur (Piemonte)
10,38 €Wijn/spijs combinaties
- Nagerechten of desserts
- Cocktails
- Digestief
-
Liquore al Mirtillo con Grappa Zia Mina - Italiaanse bosbessenlikeur met grappa (Piëmont)
20,35 €Wijn/spijs combinaties
- Nagerechten of desserts
- Digestief