Rosso di Montalcino 2021 - Italiaanse rode wijn (Toscane) 75cl

  • Rosso di Montalcino 2020
  • Jaar van productie

    • 2021
  • Alcoholpercentage

    • 13,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 6-8 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

15,10 € incl. btw

In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Casisano

Uit de wijngaarden van het Casisano-landgoed komt de Rosso di Montalcino, een evenwichtige en aromatische Toscaanse wijn. Deze rustige rode wijn met delicate aroma's en verrassende frisheid zal liefhebbers van gebalanceerde wijnen zeker bekoren. Hij zal uw maaltijd aangenaam begeleiden.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Toscane
  • Druivensoort Druivensoort

    • Sangiovese Grosso 100%
  • Appellatie Appellatie

    • Rosso di Montalcino DOC
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • 8 maanden
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°
  • Prijzen Prijzen

    • Gambero Rosso - Un bicchiere

Meer informatie

Teelt en vinificatie van Rosso di Montalcino

Deze Italiaanse rode wijn wordt geproduceerd door de familie Tommasi op heuvels omringd door eeuwenoude bossen. Gemaakt van 100% Sangiovese Grosso, een inheemse druivensoort uit Toscane, geniet de Rosso di Montalcino van de DOC-aanduiding. Vaak beschouwd als het kleine broertje van de Brunello, is het minder krachtig maar zeer aangenaam en verfijnd.

De wijngaarden bevinden zich op 480 meter boven zeeniveau in het domein Podere Casisano. De jonge wijnstokken worden geteeld volgens het cordon-systeem in een maritieme bodem en onder een warm en winderig klimaat. De toegepaste wijnbouwmethoden zijn natuurlijk en respectvol voor het milieu en het terroir, dankzij een proces van zelfverdediging van de wijnstokken zonder tussenkomst van chemische producten.

Volgens Casisano is "elke oogst een daad van liefde"! De druiven worden met de hand geoogst zodra ze rijp zijn. Na zorgvuldige selectie en zachte persing worden ze overgebracht naar roestvrijstalen tanks met temperatuurregeling voor fermentatie met inheemse gisten en een maceratieperiode van 12 dagen. De traditionele rijping vindt plaats gedurende 8 maanden in Slavonische eiken vaten. De Toscaanse rode wijn rijpt nog eens 6 maanden in de fles voordat hij wordt verkocht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is intens robijnrood.

  • Aan de neus Aan de neus

    De neus is complex en elegant, met tonen van rijpe rode bessen en pruimen, vergezeld van een vleugje viooltje. Kruidige en subtiel houtachtige aroma's maken deze verfijnde boeket compleet.

  • In de mond In de mond

    De mond is droog en soepel, met een ongelooflijke balans tussen zuurgraad en tannines. De afdronk is goed gestructureerd en heeft een aanhoudende frisheid.

Prijzen

  • Gambero Rosso - Un bicchiere Prijzen - Gambero Rosso - Un bicchiere

Wijn/spijs combinaties

  • Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Wit vlees Begeleiding - Wit vlees
  • Vleeswaren Begeleiding - Vleeswaren

Zijn frisheid en evenwicht maken het een veelzijdige Italiaanse rode wijn. Het past perfect bij gegrild rood vlees, charcuterie en kaas.

Idee voor een gerecht: een Toscaans vleeswarenbord met lardo di Colonnata, mortadella uit Prato en salami Mondiola.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen