Olio Extravergine d'Oliva - Italiaanse olijfolie (Sicilië) 500ml
-
Jaar van productie
- Niet jaargeduid.
-
Bewaarpotentieel
- Bekijk de vervaldatum
-
Inhoud
- 50cl
12,70 € incl. btw
14,95 €incl. btw
- Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
- Deskundig advies
- Betaling 100% veilige
- Wijnkelder in Mons
Deze olijfolie komt uit de familie-olijfgaarden van het huis Firriato, in de provincie Trapani. Terwijl dit gebied in Italië bekend staat om zijn uitzonderlijke wijnen, staat het ook bekend om zijn uitstekende olijfolie. De Olio is extra vierge, rijk en genereus.
-
Soort
- Olijfolie
-
Regio
- Sicilië
-
Druivensoort
- Cerasuola, Nocellara
-
Appellatie
- Sicilia IGP
Meer informatie
Oorsprong en productie van Olio Extravergine d'Oliva
Net als wijn komt olijfolie voort uit gefermenteerde vruchten en wordt beïnvloed door de geselecteerde 'druivensoorten'. Deze olijfolie bestaat uit twee inheemse variëteiten uit Sicilië: de Cerasuola, geteeld op het Borgo Guarini-landgoed, en de Nocellara, biologisch geteeld op het Baglio Sorià-landgoed. Deze eeuwenoude olijfbomen belichamen de ziel van Sicilië en weerspiegelen de vrijgevigheid en authenticiteit van het mediterrane terroir. Olio Firriato is geclassificeerd als Sicilia IGP, wat de kwaliteit en herkomst garandeert.
De olijven worden geoogst wanneer ze op hun hoogtepunt van rijpheid zijn, in oktober en november. Ze worden met de hand geplukt, met de precieze 'decapage'-methode om een optimale fijnheid van de olie te waarborgen. De vruchten worden vervolgens gesorteerd, gewassen en geperst op stenen rollen: dit proces verbetert de natuurlijke smaak en rijkdom van het eindproduct. De maceratie gebeurt altijd op lage temperatuur. De ongefilterde extra vierge olie wordt vervolgens gebotteld.
Proeverij
-
Visueel
Van uiterlijk troebel, heeft het een lichte groene kleur met hints van jade en gele gouden reflecties.
-
Aan de neus
Het boeket onthult scherpe geuren van olijven, met kenmerkende tonen van mediterrane kruiden
-
In de mond
In de mond is het gouden elixer gematigd fruitig, met een subtiele kruidige nasmaak die te danken is aan de Cerasuola.
Deze groene goud kan rauw worden gebruikt om uw salades en groenten op te fleuren, of bij het koken om de smaken van vlees en vis te versterken.
Ideaal gerecht: zongedroogde tomaten in olijfolie.
Tip: als het vaak wordt gebruikt om voedsel te koken, moet u weten dat de voordelen en smaken van extra vierge olie verloren gaan bij temperaturen boven 60°C. Het wordt daarom aanbevolen om het vooral te gebruiken voor suddergerechten.
Recensies
U moet inloggen om een reactie te geven